Sammanfattning
Folkhögskola
Kalmar
1 termin
Deltid

Seniorkurs

Kurs för dig som är pensionär/sjukpensionär och vill utveckla dina kunskaper samt träffa andra i liknande situation. Ett livslångt lärande!

Våra seniorkurser vänder sig till dig som är pensionär/sjukpensionär och som önskar träffa andra och samtidigt lära nytt. Vi bjuder på en berikande kurstid där du som deltagare är en viktig resurs med din erfarenhet och ditt kunnande.

Lunch serveras efter eller mellan lektionspassen och du kan välja att äta lunch tillsammans med övriga deltagare i skolans matsal eller äta medhavd lunch i skolans cafeteria. Om du väljer skolans lunch så faktureras kostnaden.

På folkhögskola möts människor i olika åldrar, med olika erfarenheter och mål.

För dig...

  • som vill berika dina kunskaper inom olika områden
  • som vill ta del av en stimulerande, allmänbildande och trivsam kurs
  • som vill ta del av allt det folkhögskolan erbjuder.

Kursinnehåll

Du kan välja mellan olika ämnesområden:

Bild och form i skolans ateljé innebär att du har möjlighet att utveckla ditt skapande i olika material och med hjälp av olika verktyg, inom keramik, måleri, teckning och tryck.
Bild och form består av femton kurstillfällen och kursdag är antingen måndag eller fredag.

Natur och Foto – kursen består av två delar

Foto innebär att du lär dig kamerans grunder samt hur olika inställningar påverkar slutresultatet. Vi bekantar oss med fotografering både med systemkameran och kameran i mobilen. Enklare bildredigering ingår i kursen. 

Natur innebär att du kommer att lära om och uppleva naturen utifrån studiebesök, utflykter och teori. Vi har möjlighet att anpassa oss utifrån gruppens intresse och önskemål. Högalids folkhögskola har närheten till många unika naturområden och vi använder oss av skolans buss och bil för att uppleva dessa. Du får möjlighet att använda fotokunskaperna vid olika naturexkursioner. Natur och Foto består av femton kurstillfällen och fredag är kursdag. Fem tillfällen ägnas åt foto och vid tio tillfällen är naturen i fokus.

Kostnader

Undervisningen är kostnadsfri. Du får en faktura efter avslutad kurs. Servicekostnaden är 800 kronor per termin  Eventuella kostnader för mat och fika tillkommer. För mer information kontakta kursansvarig.

Högalids folkhögskola

Högalids folkhögskola är en skola med stor bredd i sitt kursutbud. Det ger möjlighet till att möta människor i olika livssituationer och med olika förutsättningar. Detta gör att vi kan skapa en stimulerande och lärande miljö där mötet mellan våra...


Läs mer om Högalids folkhögskola och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Högalids folkhögskola



Recensioner

Det finns inga recensioner för Seniorkurs

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön