Visa allastudier.se som: Mobil
Sammanfattning
Folkhögskola
Kalmar
1 termin
Deltid
Klassrum
Startdatum: Kontakta oss - Kalmar
Seniorkurs

Seniorkurs

För dig…

  • som vill berika dina kunskaper inom olika områden
  • som vill ta del av en stimulerande, allmänbildande och trivsam kurs
  • som vill ta del av allt det folkhögskolan erbjuder.

Kursprofil/inriktning

Våra seniorkurser vänder sig till dig som är pensionär/sjukpensionär och som önskar träffa andra och samtidigt lära nytt. Vi bjuder på en berikande kurstid där du som deltagare är en viktig resurs med din erfarenhet och ditt kunnande.

Lunch serveras före eller mellan lektionspassen och du kan välja att äta lunch tillsammans med övriga deltagare i skolans matsal eller äta medhavd lunch i skolans cafeteria. Om du väljer skolans lunch så faktureras kostnaden.

På folkhögskola möts människor i olika åldrar, med olika erfarenheter och mål.

Kursinnehåll

Du kan välja mellan olika ämnesområden. 

Bild och form

Bild och form i skolans ateljé innebär att du har möjlighet att utveckla ditt skapande i olika material och med hjälp av olika verktyg, inom keramik, måleri, teckning och tryck.

Fotografisk bild och bildbehandling

Fotografisk bild och bildbehandling innebär att du lär dig kamerans grunder samt hur du kan ändra inställningar på din kamera för att påverka slutresultatet. Enklare bildredigering för att snygga upp dina fotografier ingår i kursen. Vi kommer att befinna oss på skolan för teori och utomhus på olika fotoutflykter. Du behöver inte ha tillgång till egen kamera, men om du har en egen rekommenderar vi att du använder dig av den så du får lära dig hur den fungerar.

Natur

Du kommer att lära om och uppleva naturen utifrån studiebesök, utflykter och teori. Högalids folkhögskola har närheten till många unika naturområden och vi använder oss av skolans buss och bil för att uppleva dessa. Vi har även möjlighet att anpassa oss utifrån gruppens intresse och önskemål.

It-inriktning

Grundläggande datoranvändning, såsom att söka och hitta information, kolla priser på olika produkter, skriva mejl och liknande. Du som deltagare har även möjlighet att själv
påverka kursens innehåll.

Kostnader

Undervisningen är kostnadsfri. Du får en faktura efter avslutad kurs. Servicekostnaden är 800 kronor per termin  Eventuella kostnader för mat och fika tillkommer. För mer information kontakta kursansvarig.

Högalids folkhögskola

En inkluderande skola

Högalids folkhögskola är en skola med stor bredd i sitt kursutbud. Det ger möjlighet till att möta människor i olika livssituationer och med olika förutsättningar. Detta gör att vi kan skapa en stimulerande och lärande miljö där mötet mellan våra...


Läs mer om Högalids folkhögskola och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Seniorkurs
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Högalids folkhögskola

Recensioner

Det finns inga recensioner för Seniorkurs

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Seniorkurs från Högalids folkhögskola, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön