Byggteknik - Produktion och förvaltning

Högskolan Dalarna
Sammanfattning
Program (grundnivå)
Borlänge
120 hp
Heltid
CSN-berättigad
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Borlänge
Sista ansökan: 2024-04-15
Högskolan Dalarna

Byggteknik - Produktion och förvaltning

Led produktionen eller förvaltningen av hållbara byggen. Du får en bred byggteknisk kompetens inom hus och vägar samt får använda dina kunskaper på en arbetsplats inom bygg eller förvaltning. Efter avslutad utbildning är arbetsledare, fastighetsförvaltare eller produktionsledare möjliga yrken.

Vill du ha ett varierande och spännande jobb? Programmet Byggteknik - Produktion och förvaltning ger dig en hög byggteknisk förståelse och kunskap inom både hus- anläggning-, och markbyggnad. Du lär dig förstå byggprocessens skeden och hur man planerar, leder och genomför bygg- och förvaltningsprojekt.

Flera kurser i programmet genomförs i projektform där studenten arbetar med planering, produktion och förvaltning. Under programmets gång genomförs även laborationer och tester i bygglabbet som eleverna också har tillgång till under sitt examensarbete. 

Utbildningens innehåll

Programmet är utformat för att ge en hög byggteknisk förståelse och kunskap om både anläggning, hus-, och markbyggande samt hur man leder personal och entreprenörer vid genomförandet. Utbildningen är projektbaserad där du får planera och utforma byggnader och anläggningar samt hur de ska förvaltas.

Utbildningen ger dig möjlighet att lära dig hela byggprocessen, allt ifrån förvaltningen av ett helt projekt till produktionsstadiet. Du får lära dig att analysera och lösa uppgifter, ofta i projektform tillsammans med andra. Viktiga kompetenser som betonas i utbildningen är just samarbetsförmåga, initiativförmåga, problemlösarförmåga samt förmåga att arbeta i grupp.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet

Examen & Intyg

Högskoleexamen

Fortsatta studier

Programmet är utformat för att ge dig en hög byggteknisk förståelse och kunskap om både hus, anläggning och markbyggnad. Du lär dig också hur man leder personal och entreprenörer vid genomförandet av ett byggprojekt. Här är några exempel om vad du kan arbeta med efter utbildningen:

Högskolan Dalarna

Välkommen till Högskolan Dalarna

Högskolan Dalarna har 14 000 studenter och 820 anställda. Ungefär 11 000 studenter vid lärosätet studerar nätbaserat på distans. Högskolan Dalarna ligger i framkant gällande studier på distans och nätbaserad undervisning. Högskolan Dalarna har ett brett utbildningsutbud både på grundnivå och...


Läs mer om Högskolan Dalarna och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Byggteknik - Produktion och förvaltning
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Hitta till utbildaren

Högskolan Dalarna

Recensioner

Det finns inga recensioner för Byggteknik - Produktion och förvaltning

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Byggteknik - Produktion och förvaltning från Högskolan Dalarna, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön