Visa allastudier.se som: Mobil

Magisterprogram i Audiovisuella Studier

Högskolan Dalarna
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Falun
60 hp
Heltid/Deltid
Kommande starter

Plats & start

Sista ansökan


Falun
Höst 2021
2021-04-14

Falun
Höst 2021
2021-04-14

Magisterprogram i Audiovisuella Studier

Dagens mediesamhälle är i ökande grad präglat av både ljud och bild i samverkan, audiotivt och visuellt vad som med ett gemensamt begrepp kallas audiovisuellt. Vi ser det audiovisuella i film och television, vi ser det i nya interaktiva lösningar för webben och i datorspelen men även i musikbranschen.I vårt magisterprogram det enda i sitt slag i Sverige tar vi fasta på detta stora och fascinerande område och erbjuder den studerande omfattande möjligheter till fördjupning och nya perspektiv bortom teori och praktik, konstnärligt och vetenskapligt. Audiovisuella studier är programmet för Dig som har ett stort intresse för det audiovisuella området, konstnärlig och teknisk erfarenhet samt en kandidatexamen inom ljud- och musikområdet och/eller foto- och rörlig-bildområdena och vill fördjupa och vidareutveckla kunskaperna till en personligt unik kunskapsprofil. Programmet, som går på två terminer, har fyra delkurser som tar den studerande från en introduktion till området, via egen produktion och fördjupning i egenhändigt valda produktionsmetoder, fördjupning i vetenskaplig teori och metod inom området till ett examensarbete där den studerande har stora möjligheter att påverka och välja inriktning på sin produktion. Sammantagna leder de fyra delkurserna fram till fördjupade insikter och färdigheter inom ett profilområde, vars avgränsning studenten i hög grad själv kan påverka. ExamenDen studerande kan efter fullföljt program ansöka om en filosofie magisterexamen i Audiovisuella studier. Vad blir man efter utbildningen?Programmet förbereder den studerande inför fortsatt verksamhet inom medieindustrin, inom forskning vid universitet eller lärarverksamhet.

Förkunskaper

Kandidatexamen med ett av följande huvudområden: musik, ljud- och musikproduktion, komposition, bildproduktion, audiovisuell produktion, grafisk design eller lärarexamen med inriktning mot medieproduktion eller kandidatexamen omfattande 180 högskolepoäng samt dokumenterad kunskap om och erfarenhet av produktionsprocesser och aktuell teknologi inom ljud- och/eller bildområdet, eller motsvarande kunskaper.

Examen & Intyg

Magisterexamen

Högskolan Dalarna

Högskolan Dalarna

Campus Lugnet, Falun

Är en högskola som är ledande inom nätbaserat lärande rätt för dig? Du skulle ju flytta och läsa på campus? Högskolan Dalarnas utveckling av verktyg och pedagogik på nätet hjälper alla studenter. Inspelade föreläsningar när du inte kan vara med,...


Läs mer om Högskolan Dalarna och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Recensioner

Det finns inga recensioner för Magisterprogram i Audiovisuella Studier

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: