Magisterprogram i Audiovisuella Studier

Högskolan Dalarna
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Falun
60 hp
Heltid/Deltid
CSN-berättigad
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Falun
Sista ansökan: 2024-04-15

Magisterprogram i Audiovisuella Studier

Den enda utbildningen i sitt slag som ger dig möjlighet till fördjupning inom audiovisuella studier. Områden såsom ljud, musik, foto och rörlig bild ingår i utbildningen. Programmet förbereder dig för en fortsatt verksamhet inom medieindustrin, inom forskning vid universitet eller lärarverksamhet.

Vi ser det audiovisuella i film och television, vi ser det i nya interaktiva lösningar för webben och i datorspelen men även i musikbranschen. Ljud och bild i samverkan, även kallat auditivt och visuellt, som präglar vårt mediesamhälle mer och mer. Vi kallar det med ett gemensamt begrepp för audiovisuellt. 

Vårt magisterprogram är det enda i sitt slag i Sverige. Där erbjuder vi dig möjligheter till fördjupning och nya perspektiv bortom teori och praktik, konstnärligt och vetenskapligt.

Utbildningens innehåll

Programmet går på två terminer med fyra delkurser. Det tar dig från en introduktion till området, via egen produktion och fördjupning i egenhändigt valda produktionsmetoder, med fördjupning i vetenskaplig teori och metod inom området, till ett examensarbete. Här har den studerande stora möjligheter att påverka och välja inriktning på sin produktion. Efter fullföljt program kan du ansöka om en filosofie magisterexamen i audiovisuella studier.

Förkunskaper

Kandidatexamen med ett av följande huvudområden: musik, ljud- och musikproduktion, komposition, bildproduktion, audiovisuell produktion, grafisk design eller lärarexamen med inriktning mot medieproduktion eller kandidatexamen omfattande 180 hp samt dokumenterad kunskap om och erfarenhet av produktionsprocesser och aktuell teknologi inom ljud- och/eller bildområdet

Examen & Intyg

Magisterexamen

Högskolan Dalarna

Välkommen till Högskolan Dalarna

Högskolan Dalarna har 14 000 studenter och 820 anställda. Ungefär 11 000 studenter vid lärosätet studerar nätbaserat på distans. Högskolan Dalarna ligger i framkant gällande studier på distans och nätbaserad undervisning. Högskolan Dalarna har ett brett utbildningsutbud både på grundnivå och...


Läs mer om Högskolan Dalarna och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Magisterprogram i Audiovisuella Studier
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Hitta till utbildaren

Högskolan Dalarna

Högskolegatan 2
791 31 Falun

Recensioner

Det finns inga recensioner för Magisterprogram i Audiovisuella Studier

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Magisterprogram i Audiovisuella Studier från Högskolan Dalarna, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön