Masterprogram i interkulturella litteraturstudier inriktning engelskspråkig litteratur

Högskolan Dalarna
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Distans
120 hp
Heltid/Deltid
CSN-berättigad
Distans
Startdatum: Höst 2024 - Distans
Sista ansökan: 2024-04-18
Högskolan Dalarna

Masterprogram i interkulturella litteraturstudier inriktning engelskspråkig litteratur

Vill du vidga din horisont genom att studera litteraturens funktioner i samhälleliga sammanhang? På programmet med inriktningar mot engelska, franska och tyska fördjupar du dina kunskaper om litteratur ur olika interkulturella perspektiv.

Masterprogrammet i interkulturella litteraturstudier med inriktning mot engelskspråkig litteratur är en tvåårig utbildning på avancerad nivå som resulterar i en masterexamen. Programmet ger dig konkurrensfördelar i yrken där det krävs kritiskt tänkande, interkulturell förståelse och analysförmåga.

Med inriktningen mot engelskspråkig litteratur får du den vetenskapliga grund som behövs för litteraturstudier inom ämnet såväl som kunskap om jämförande perspektiv som kännetecknar interkulturella studier. Våra kurser belyser mest samtidslitteratur men med inslag av äldre litteratur, från olika delar av den engelskspråkiga världen. Kurserna fokuserar på teman med en direkt samhällelig relevans, såsom migration, klimatförändring, krisnarrativ och censur som analyseras från teoretiska perspektiv som inkluderar transkulturalitet, genus studier, utopiska och dystopiska studier, livsskrivande studier, och ekokritik. Programmet har en internationell prägel genom samarbeten med partneruniversitet i olika länder. Studierna är nätbaserade och du erbjuds en stimulerande och interaktiv online miljö med synkrona seminarier som möjliggör att du kan befinna dig på valfri ort. 

Utbildningens innehåll

Programmet består av obligatoriska, valbara och valfria kurser och kan läsas med en allmän ingång eller med inriktning mot engelska, franska eller tyska. Programmet börjar varje hösttermin och består av fyra terminer av heltidsstudier. Som student läser du vanligtvis fyra 7,5 hp kurser per termin med ett avslutande masterexamensarbete av 30 hp i den sista termin som skrivs på engelska. Programmet erbjuds också som deltid och då består det av åtta terminer med 15 hp per termin.

Under programmets första termin av heltidsstudier får du en övergripande introduktion till forskningsfältet interkulturella litteraturstudier, dess metoder, teorier och teman. Detta kombineras med en praktiskt inriktad kurs i akademiskt skrivande.

I de valbara kurserna under det första året belyses begrepp som världslitteratur, migration och genus. Under den tredje terminen fördjupas den teoretiska kompetensen med fokus på forskningsmetodik och du kommer att påbörja kartläggandet av det forskningsfält som du sedan under fjärde terminen kommer att skriva ditt examensarbete om. 

Förkunskaper

Grundläggande behörighet

Examen & Intyg

Filosofie masterexamen

Fortsatta studier

De förmågor och färdigheter inom språk och interkulturalitet som du tillägnar dig inom programmet är kompetenser som efterfrågas på en alltmer internationell arbetsmarknad inom olika yrkesområden såsom undervisning, förlagsarbete, översättning, redaktörsarbete, kulturförmedling, public relations och content management. Du kommer också att genom läsning och diskussion av litterära och teoretiska texter från olika kontinenter bygga upp din förmåga att diskutera, analysera och sammanfatta komplexa idéer, en färdighet som efterfrågas inom många sektorer på arbetsmarknaden. 

Högskolan Dalarna

Välkommen till Högskolan Dalarna

Högskolan Dalarna har 14 000 studenter och 820 anställda. Ungefär 11 000 studenter vid lärosätet studerar nätbaserat på distans. Högskolan Dalarna ligger i framkant gällande studier på distans och nätbaserad undervisning. Högskolan Dalarna har ett brett utbildningsutbud både på grundnivå och...


Läs mer om Högskolan Dalarna och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Masterprogram i interkulturella litteraturstudier inriktning engelskspråkig litteratur
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Hitta till utbildaren

Högskolan DalarnaRecensioner

Det finns inga recensioner för Masterprogram i interkulturella litteraturstudier inriktning engelskspråkig litteratur

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Masterprogram i interkulturella litteraturstudier inriktning engelskspråkig litteratur från Högskolan Dalarna, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön