Distansvård IV - Kommunikativa utmaningar

Högskolan i Borås
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2024 - Distans

Distansvård IV - Kommunikativa utmaningar

Kursen behandlar situationer som kan vara svåra att hantera och bedöma vid vård på distans. I kursen ingår hjälpmedel och strategier för att hantera olika svårigheter och stöd till hur utmanande situationer kan hanteras. Kommunikativa hinder för informationsutbyte behandlas så som exempelvis språksvårigheter, behov av tolk, kognitiv svikt, funktionsnedsättningar. Vidare berörs hot- och våldssituationer dels riktat mot sjuksköterskan, dels mot inringaren eller hot om självskada, samt konflikthantering och etiska utmaningar i samband med vård på distans. Kursen fokuserar även på förbättringskunskap i relation till vård på distans, samt utmaningar kopplat till hållbarhet, rätten till hälsa och jämlik vård. Kursen innehåller verksamhetsförlagd utbildning (VFU).

Förkunskaper

Sjuksköterskeexamen om 180hp. Självständigt arbete (examensarbete) inom vårdvetenskap (G2E/C-nivå) 15hp. Giltig sjuksköterskelegitimation utfärdad av Socialstyrelsen.

Högskolan i Borås

Högskolan i Borås är en modern, framåtsträvande högskola centralt beläget i Borås. Endast tio minuter från resecentrum, med goda anknytningar till bland annat Göteborg, passar den även utmärkt för dig som vill pendla. På campus finner du moderna lokaler och...


Läs mer om Högskolan i Borås och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Högskolan i Borås



Recensioner

Det finns inga recensioner för Distansvård IV - Kommunikativa utmaningar

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön