Ölbryggning och fermentering

Högskolan i Borås
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Vår 2024 - Distans

Ölbryggning och fermentering

Vi människor har producerat öl åtminstone sedan vi började bruka jorden, vilket gör ölproduktion till en av de äldsta tekniker som fortfarande används. Medan ölbryggningens grund är densamma så har vi kommit en lång väg mot att förstå vad som händer och varför, vilket tillåter oss att förbättra denna. I kursen kommer vi att studera den moderna ölproduktionsprocessen, från råmaterial till färdig öl. För att förstå ämnet börjar kursen med en generell introduktion till fermentering; varför fermentering sker, vad som sker, och hur rätt förhållanden kan åstadkommas för att det ska ske. Kursen fortsätter sedan med ölproduktionsprocessen med avstamp i råmaterialen och hur de ändras under varje steg i processen. Vidare presenteras hur råmaterialet påverkar och blir påverkat av jästen som ansvarar för att producera smaken och alkoholen. Ölproduktionens inverkan på miljön och hur avfallet som genereras kan behandlas kommer också diskuteras. Efter avslutad kurs ska studenten ha de teoretiska kunskaper som fordras för att kunna brygga sitt eget öl.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet (med undantag för kravet på svenska).

Högskolan i Borås

Högskolan i Borås är en modern, framåtsträvande högskola centralt beläget i Borås. Endast tio minuter från resecentrum, med goda anknytningar till bland annat Göteborg, passar den även utmärkt för dig som vill pendla. På campus finner du moderna lokaler och...


Läs mer om Högskolan i Borås och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Högskolan i Borås



Recensioner

Det finns inga recensioner för Ölbryggning och fermentering

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön