Specialistsjuksköterskeutbildning med inriktning mot distriktssköterska

Högskolan i Borås
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Distans
75 hp
Heltid
Distans
Startdatum: Höst 2024 - Distans

Specialistsjuksköterskeutbildning med inriktning mot distriktssköterska

Är du intresserad av att arbeta med vårdande relationer i alla åldrar? Då är specialistutbildningen med inriktning mot distriktssköterska något för dig. Distriktssköterskans arbete är på många sätt självständigt med genomförande av avancerade bedömningar av hälsa och ohälsa, ställningstagande till behandling samt initiering av preventiva och hälsofrämjande insatser. Arbetet omfattar hela livscykeln utifrån en helhetssyn med fokus på den vårdande relationen samt individers och familjers egna hälsoresurser. I utbildningen fördjupar du dina kunskaper i omvårdnadsarbete inom hälso- och sjukvård och folkhälsoarbete för barn, ungdomar, vuxna och äldre. Utbildningen innebär helfartsstudier under två och en halv terminer. Programmet bedrivs på distans med självstudier och kursträffar i realtid. Några träffar sker på plats i högskolans lokaler (ca 5 sådana träffar under hela programmet).

Förkunskaper

Sjuksköterskeexamen om 180hp. Självständigt arbete (examensarbete) inom vårdvetenskap (G2E/C-nivå) 15hp. Giltig sjuksköterskelegitimation utfärdad av Socialstyrelsen.

Examen & Intyg

Magisterexamen, Specialistsjuksköterskeexamen

Högskolan i Borås

Högskolan i Borås är en modern, framåtsträvande högskola centralt beläget i Borås. Endast tio minuter från resecentrum, med goda anknytningar till bland annat Göteborg, passar den även utmärkt för dig som vill pendla. På campus finner du moderna lokaler och...


Läs mer om Högskolan i Borås och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Högskolan i BoråsRecensioner

Det finns inga recensioner för Specialistsjuksköterskeutbildning med inriktning mot distriktssköterska

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön