Specialistsjuksköterskeutbildning med inriktning mot psykiatrisk vård

Högskolan i Borås
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Distans
60 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2024 - Distans

Specialistsjuksköterskeutbildning med inriktning mot psykiatrisk vård

Som specialistsjuksköterska i psykiatrisk vård arbetar du med människor i olika åldersgrupper och i olika sammanhang. Du leder omvårdnadsarbetet, handleder övrig vårdpersonal i psykiatrisk omvårdnad och medverkar till att utveckla vården. Du arbetar omväxlande både självständigt, med eget omvårdnadsansvar, och i nära samverkan med andra yrkesgrupper, för att ge patienten en individuellt anpassad vård och stöd att klara sin vardag. Utbildningen förbereder dig för att initiera, genomföra och utvärdera ett hälsofrämjande och förebyggande arbete, men också för att bedöma och hantera komplexa situationer. Med din helhetssyn på människan och dennes behov kommer du efter avslutad utbildning att ha förmåga att göra komplexa bedömningar utifrån vetenskapliga, samhälleliga och etiska aspekter. Utbildningens verksamhetsförlagda utbildning (VFU) är i huvudsak förlagd till närområdet kring Borås. Det kan ibland vara möjligt att genomföra VFU på annan ort. Utbildningen ges på distans och på halvfart.

Förkunskaper

Sjuksköterskeexamen om 180hp. Självständigt arbete (examensarbete) inom vårdvetenskap (G2E/C-nivå) 15hp. Giltig sjuksköterskelegitimation utfärdad av Socialstyrelsen.

Examen & Intyg

Magisterexamen, Specialistsjuksköterskeexamen

Högskolan i Borås

Högskolan i Borås är en modern, framåtsträvande högskola centralt beläget i Borås. Endast tio minuter från resecentrum, med goda anknytningar till bland annat Göteborg, passar den även utmärkt för dig som vill pendla. På campus finner du moderna lokaler och...


Läs mer om Högskolan i Borås och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Högskolan i Borås



Recensioner

Det finns inga recensioner för Specialistsjuksköterskeutbildning med inriktning mot psykiatrisk vård

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön