Sök utbildning 👉
Program (avancerad nivå)

Masterprogram i socialt arbete

Längd
120 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Längd
120 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Få mer information om utbildningen 👍

Masterprogram i socialt arbete

Den första terminen inleds med två obligatoriska kurser om 15 högskolepoäng vardera. Den ena kursen ges inom vår forskningsprofil Hälsofrämjande arbetsliv och den andra innehåller fördjupade kunskaper i forskningsmetoder i socialt arbete. Under den andra terminen har du möjlighet att välja kurser som intresserar dig om sammanlagt 30 hp. Under termin tre genomförs examensarbetet i form av en masteruppsats om 30 högskolepoäng. Under termin fyra ges på nytt möjlighet att välja kurser om 30 hp. Alla kurser ges på halvfart vilket gör att du som vill läsa på helfart kan samläsa flera kurser parallellt. Examensuppsatsen ges på helfart men möjlighet finns att skriva den på halvtid.

Antagna studenter som redan har läst avancerade kurser, t.ex. inom socionomprogrammet eller motsvarande kan få möjlighet att tillgodoräkna sig dessa i masterutbildningen.

Förutom de valbara kurser som ges inom masterprogrammet har du även möjlighet att välja bland de fristående kurser i socialt arbete på avancerad nivå som erbjuds vid Högskolan i Gävle.

Undervisningsspråket är i huvudsak svenska med inslag av engelska. Det finns möjlighet att skriva individuell tentamen och andra individuella uppgifter på engelska. Några valbara kurser bedrivs helt på engelska. I dessa kurser finns möjlighet att skriva individuell tentamen och andra individuella uppgifter på svenska.

Kunskapsinhämtandet sker genom litteraturstudier, seminarier, föreläsningar, fallstudier och handledning. Programmet ges som distansutbildning och ger behörighet till forskarutbildning. Distans innebär i detta fall att du beräknas vara på plats för seminarier och föreläsningar vid Högskolan i Gävle 2 till 5 ggr per termin .

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Vår 2025

  • Distans
  • Distans

Förkunskaper

\- Examen på grundnivå som omfattar minst 180 högskolepoäng \- 90 högskolepoäng inom huvudområdet socialt arbete eller motsvarandeDessutom krävs kunskaper i svenska och engelska motsvarande vad som krävs för grundläggande behörighet till svensk högskoleutbildning på grundnivå.

Examen & Intyg

Masterexamen

Gör en intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Masterprogram i socialt arbete
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
Högskolan i Gävle

Högskolan i Gävle - populär och miljöcertifierad Gör som 16 000 andra -plugga på Högskolan i Gävle. Vi erbjuder dig både unika och utmanande utbildningar. Du kan läsa yrkesutbildningar som sjuksköterska och lärare eller varför inte fördjupa dig i ingenjörernas-...

Läs mer om Högskolan i Gävle och visa alla utbildningar

Highlights