FEM och konstruktionsanalys

Högskolan i Halmstad
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Halmstad
10 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2025 - Halmstad
Sista ansökan: 2024-10-15

FEM och konstruktionsanalys

Linjär algebra väsentlig för FEM, matrisformulerad analys, elementanalys, assemblering, laster, randvillkor, FEM och differentialekvationer. Lärandemålen stöds genom att alla centrala moment såväl som helheten i FEM implementeras i ett matematikprogram på dator och rapporteras skriftligt.Kursen behandlar analys av konstruktioner med utnyttjande av datorbaserade beräkningsmetoder/-tekniker för kvantitativ problemlösning i konstruktionsprocessen av mekaniska system, som t ex 1, 2 och 3 dimensionella analyser, samt termiska och statiska lastfalEtt viktigt moment i analysverksamheten utgörs av modellering och interaktion mellan programvaror för olika analysmodeller. Föreläsningarna i kursen behandlar teori och metoder för lösning av differentialekvationer, modelleringsstrategier och analystyper.

Förkunskaper

Programmering 7 hp, Matematik 22,5 hp, Mekanik - statik 15 hp, Hållfasthetslära 6 hp, Materialval 6 hp, Konstruktion och visualisering 7,5 hp. Engelska 6.

Högskolan i Halmstad

Högskolan i Halmstad – här börjar framtiden

Högskolan i Halmstad bildades 1983 och har cirka 10 000 studenter. Välj mellan ett 50-tal program på grundnivå och avancerad nivå och över 130 fristående kurser. Högskolan i Halmstad är en innovativ högskola och passar dig som vill vara med och driva utvecklingen framåt....


Läs mer om Högskolan i Halmstad och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Högskolan i Halmstad


Recensioner

Det finns inga recensioner för FEM och konstruktionsanalys

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön