Molekylärbiologi och immunologi

Högskolan i Halmstad
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Halmstad
7.5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2025 - Halmstad
Sista ansökan: 2024-10-15

Molekylärbiologi och immunologi

I kursen Molekylärbiologi och immunologi utvecklar du fördjupade kunskaper om det genetiska materialets uppbyggnad och funktion, inklusive epigenetik samt utvecklar kunskaper och färdigheter i molekylärbiologisk metodik. Du får också kunskaper inom området immunologi, med särskild inriktning på aktuella aspekter av immunologisk forskning.Kursen innehåller dels teoretiska föreläsningar som avser att fördjupa dina kunskaper i molekylärbiologi och immunologi, dels molekylärbiologisk och immunologisk metodik genom obligatoriska laborationer. Inom molekylärbiologin behandlas det humana genomets organisation, funktion och innehåll, samt vilka konsekvenser epigenetik, instabilitet och förändringar i genomet kan få på cell- och organismnivå. Inom immunologin studeras immunförsvaret olika hälso- och sjukdomstillstånd. Exempel på laborationsmoment som ingår är DNA extraktion, PCR, ELISA, och principerna för dessa metoder.Undervisning sker i form av föreläsningar, seminarier samt obligatoriska laborationer. Undervisning kan komma att bedrivas på engelska.

Förkunskaper

Kurserna Kemi 7,5 hp, Cell- och mikrobiologi 7,5 hp och Cellfysiologi 7,5 hp. Undantag ges för kravet på svenska. Engelska 6.

Högskolan i Halmstad

Högskolan i Halmstad – här börjar framtiden

Högskolan i Halmstad bildades 1983 och har cirka 10 000 studenter. Välj mellan ett 50-tal program på grundnivå och avancerad nivå och över 130 fristående kurser. Högskolan i Halmstad är en innovativ högskola och passar dig som vill vara med och driva utvecklingen framåt....


Läs mer om Högskolan i Halmstad och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Högskolan i Halmstad


Recensioner

Det finns inga recensioner för Molekylärbiologi och immunologi

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön