Träningsfysiologi med laboratoriemetoder

Högskolan i Halmstad
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Halmstad
15 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Halmstad

Träningsfysiologi med laboratoriemetoder

I kursen lär du dig mer om vilka fysiologiska effekter som sker i kroppen vid träningbåde på kort- och lång sikt (t.ex. acklimatisering) till olika sorters träningtyper, träningsintensiteter och till olika miljöer. Du lär dig även att titta på träning ur ett hållbarhets- jämställdhets- och etiskt perspektiv. Den andra hälften av kursen handlar om att integrera teorin med praktiska övningar inom träningsfysiologiska laboratorie- och fältmetoder där analysprinciper, tekniskt utförande, resultatbedömning och kvalitetssäkring är viktiga aspekter. Du får prova på att genomföra tester av aerob förmåga (t.ex. submaximala och maximala syreupptagningstester), anaerob förmåga (t.ex. power och styrka) samt mäta muskelaktivitet med elektromyografi. Laboratorieresultaten redovisas sen utifrån analys av insamlad data, tillfälliga och systematiska felkällor, och rimlighet i resultaten.

Förkunskaper

Anatomi och fysiologi 15 hp, Funktionell anatomi 7,5 hp, Biokemi 7,5 hp. Engelska 6. Undantag ges för kravet på svenska.

Högskolan i Halmstad

Högskolan i Halmstad – här börjar framtiden

Högskolan i Halmstad bildades 1983 och har cirka 10 000 studenter. Välj mellan ett 50-tal program på grundnivå och avancerad nivå och över 130 fristående kurser. Högskolan i Halmstad är en innovativ högskola och passar dig som vill vara med och driva utvecklingen framåt....


Läs mer om Högskolan i Halmstad och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Högskolan i Halmstad


Recensioner

Det finns inga recensioner för Träningsfysiologi med laboratoriemetoder

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön