Biomedicinprogrammet

Högskolan i Skövde
Sammanfattning
Program (grundnivå)
Skövde
180 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2023 - Skövde
Sista ansökan: 2023-04-16
Öppet hus
2023-03-18

Videoreportage

Biomedicinprogrammet

Kandidatprogrammet i biomedicin på Högskolan i Skövde är ett internationellt utbildningsprogram som ges på engelska. Från hösten 2021 har programmet uppdaterats för att ge mer fokus på den biomedicinska arbetsmarknaden, medicinsk forskning och digital hälsa.Biomedicinprogrammet kommer att ge dig kunskap att förstå hur genetik, miljö och livsstil påverkar vår hälsa. Med dessa kunskaper kan du sedan bidra till att skapa nya verktyg och metoder för att förbättra hälsa, diagnostisera sjukdomar och utveckla nya effektiva läkemedel.Biomedicinprogrammet ger dig en bred utbildning, från kemi och medicinsk biokemi, till cell- och humanbiologi, anatomi, genetik, immunologi, mikrobiologi, molekylärbiologi, farmakologi, fysiologi, infektionsbiologi och sjukdomslära.Det här läser du på programmetProgrammet inleds med grundläggande kurser i biologi och kemi för att skapa en nödvändig kunskapsbas för de fortsatta studierna och ge dig goda kunskaper i hur den friska människan fungerar. Du kommer sedan fortsätta att studera olika sjukdomars uppkomst och hur läkemedel används för att bota sjukdomar.Under hela programmet kommer du tränas i laborativa färdigheter och vetenskapliga metoder och förhållningssätt. Du avslutar programmet med ett examensarbete som kan genomföras antingen på en akademisk institution eller ett företag, t.ex. läkemedelsföretag, i Sverige eller utomlands.Under år två kan du också välja att studera utomlands vid ett av våra partneruniversitet.UtlandsstudierUtlandserfarenheter är en konkurrensfördel på arbetsmarknaden. Som student på Högskolan i Skövde kan du förlägga delar av din utbildning vid något av våra 90 partneruniversitet världen över. Det finns olika alternativ för utlandsstudier, beroende på vad du läser och vart du vill åka. Om det är något av Högskolan i Skövdes utbyteskontrakt som passar är du välkommen att söka en av dessa platser om du uppfyller kraven. Som student på Biomedicinprogrammet har du möjlighet att studera en termin på bland annat King's College i London.Jobb efter examenProgrammet förbereder för en karriär inom forskning, kliniska prövningar, marknadsföring, management eller information relaterat till det biomedicinska fältet, inom akademin eller life science-industrin.Läsa vidare efter programmetEfter din kandidatexamen kan du fortsätta med magister- (60 hp) eller masterstudier (120 hp) på Högskolan i Skövde, eller något annat masterprogram vid ett av våra partneruniversitet eller vid andra lärosäten i Sverige och utomlands.ForskningLäs mer om vår forskning på sidan Translationell medicin TRIM.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet. Dessutom krävs: Matematik 2a eller 2b eller 2c, Naturkunskap 2 eller Biologi 1 och Kemi 1, Engelska 6 (eller motsvarande kunskaper). Motsvarande kunskaper i engelska visas normalt genom ett internationellt erkänt språktest, till exempel IELTS eller TOEFL.

Examen & Intyg

Kandidatexamen

Högskolan i Skövde

Kreativ miljö

Du kanske vill göra något nytt.Fördjupa dig inom det du redan gör, eller ändra på något som andra gör.Du kanske vill utmana dig själv och sättet du ser på världen.Du kanske vill förändra världen.Eller så vill du bara jobba med...


Läs mer om Högskolan i Skövde och visa alla utbildningar

Öppet hus

Välkommen på Öppet hus!

Lördagen den 18 mars bjuder vi på Högskolan i Skövde in till Öppet Hus 11:00-14:00 Då finns studenter, lärare och studievägledare på plats och du kan ställa frågor om studier och studentliv, lyssna på presentationer om våra olika utbildningar och hänga med på en guidad tur på campus (högskoleområdet).

Du som kommer med buss eller tåg till Öppet hus kan få ersättning för din biljett.

Hoppas att vi ses, välkommen!

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2023-03-18    Tid:   11:00 - 14:00   Läs mer

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Biomedicinprogrammet
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Högskolan i Skövde

Recensioner

Det finns inga recensioner för Biomedicinprogrammet

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Biomedicinprogrammet från Högskolan i Skövde, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön