Intelligent automation - masterprogram

Högskolan i Skövde
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Skövde
120 hp
Heltid
CSN-berättigad

Videoreportage

Intelligent automation - masterprogram

Om programmet

I framtidens smarta fabrik begränsas inte digitaliseringen till maskinutrustning och produktionssystemen utan kommer i hög grad påverka det dagliga arbetet för såväl arbetsledning som operatörer. Maskin- och produktionsutrustningen kommer att designas, konstrueras, igångsättas och köras utifrån modeller, simuleringar och optimeringar med hjälp av artificiell intelligens och annan avancerad datorteknik. Höga krav på produktivitet och leveranssäkerhet är idag en självklarhet inom modern industri, samtidigt som affärsmässighet och hållbar utveckling är naturliga inslag i alla verksamheter.

Masterprogrammet Intelligent automation ger dig verktygen för att utveckla och kvalitetssäkra framtidens tillverkningssystem med hjälp av virtuella ingenjörsverktyg. Under många år har användandet av datoriserade ingenjörsverktyg och virtuella tekniker ökat. Det finns inget som tyder på att den trenden avtar, tvärtom. Framtidens tillverkningssystem kommer att kännetecknas av högre grad av intelligent teknik som realiseras genom autonoma, uppkopplade och smarta komponenter.

Det här läser du på programmet

Masterprogrammet Intelligent automation fokuserar på de kunskaper och nya tekniska lösningar som morgondagens ingenjörer behöver för att kunna möta framtidens utmaningar. Du får en helhetssyn över sambandet mellan produktionsteknik, industriell automation och informatik. Programmet täcker ett tvärvetenskapligt teknikområde som fokuserar på hur lösningar till komplexa tekniska problem och system ska utformas och hanteras ur ett livscykelperspektiv med hjälp av virtuella verktyg.

Programmet förbereder dig för att möta kraven i den framtida smarta fabriken och innehåller kurser och moment inom exempelvis modellering, simulering, optimering, digitala tvillingar, produkt- och processdatahantering. Du läser även industriell systemfilosofi, systemtänkande samt hållbarhet och innovation.

Jobb efter examen

Arbetsmarknaden för ingenjörer är stor och växande. Med ny teknik, nya metoder, och nya IT-stöd kan företagen ytterligare effektivisera sin produktion och göra den mer driftsäker, uthållig och lättare att anpassa till förändringar i produkt och i volym. Det är dock inte bara i industrin utan även inom andra sektorer, t ex välfärdssektorn, som den nya tekniken kommer till nytta. Tänkbara yrkesroller är automationsexpert eller systemutvecklare. Efter några år som yrkesverksam kan du bli tekniskt ansvarig för en produktion

Läsa vidare efter programmet

Efter avslutad utbildning är du behörig för forskarstudier inom Informationsteknologi vid Högskolan i Skövde eller andra lärosäten. Merparten av lärarna på programmet bedriver forskning inom Virtual Engineering vid Högskolan i Skövde och utbildningen knyter på så sätt an till aktuell forskning inom området.

Förkunskaper

För att vara behörig till programmet krävs en examen på grundnivå inom integrerad produktutveckling, produktionsteknik, automationsteknik, maskinteknik eller informationsteknologi eller motsvarande omfattande minst 180 hp. Vidare krävs godkänt betyg i gymnasiekursen Engelska 6/Engelska B (eller motsvarande). Motsvarande kunskaper visas normalt genom ett internationellt erkänt språktest, till exempel IELTS eller TOEFL.

Urval

Avklarade högskolepoäng.

Språk

Undervisningen ges på engelska.

Examen & Intyg

Masterexamen

Högskolan i Skövde

Kreativ miljö

Du kanske vill göra något nytt.Fördjupa dig inom det du redan gör, eller ändra på något som andra gör.Du kanske vill utmana dig själv och sättet du ser på världen.Du kanske vill förändra världen.Eller så vill du bara jobba med...


Läs mer om Högskolan i Skövde och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Intelligent automation - masterprogram
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Hitta till utbildaren

Högskolan i Skövde

Recensioner

Det finns inga recensioner för Intelligent automation - masterprogram

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Intelligent automation - masterprogram från Högskolan i Skövde, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön