Visa allastudier.se som: Mobil

Introduktion till omvårdnad av äldre A1N

Högskolan i Skövde
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Vår 2023 - Distans

Videoreportage

Introduktion till omvårdnad av äldre A1N

Kursen behandlar äldre personers hälsa och välbefinnande utifrån omvårdnadens centrala begrepp och ett personcentrerat förhållningssätt. Vidare behandlas kunskaper om den normala åldrandeprocessen i förhållande till specialistsjuksköterskans självständiga bedömning av behov, planering och ledning av omvårdnadshandlingar för att stödja äldre. I kursen behandlas också hur digitala system kan bidra till en hållbar utveckling av vården och förbättrad hälsa för äldre. Vidare behandlas hur kvalitativa metoder används inom det geriatriska området.Specialistsjuksköterskans hälsofrämjande och förebyggande omvårdnad avseende äldre diskuteras på vetenskaplig grund utifrån kärnkompetenserna och knyter an till stödjande och stärkande förhållningssätt, som tränas i möten med äldre personer. Fördjupad förståelse av åldrandet sker även genom simuleringar. Kursen behandlar också författningar, lagar och riktlinjer utifrån det etiska patientperspektivet.Kursen berör också etisk värdegrund och likabehandlingsprinciper samt attityder till den äldre personen.

Förkunskaper

Sjuksköterskeexamen om 180 högskolepoäng och kandidatexamen i omvårdnad eller motsvarande, svensk legitimation som sjuksköterska samt minst ett års yrkeserfarenhet som sjuksköterska. Vidare krävs kunskaper i svenska som motsvarar grundläggande behörighet på grundnivå.

Högskolan i Skövde

Kreativ miljö

Du kanske vill göra något nytt.Fördjupa dig inom det du redan gör, eller ändra på något som andra gör.Du kanske vill utmana dig själv och sättet du ser på världen.Du kanske vill förändra världen.Eller så vill du bara jobba med...


Läs mer om Högskolan i Skövde och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Introduktion till omvårdnad av äldre A1N
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Högskolan i SkövdeRecensioner

Det finns inga recensioner för Introduktion till omvårdnad av äldre A1N

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Introduktion till omvårdnad av äldre A1N från Högskolan i Skövde, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön