Kognitiv neurovetenskap: Medvetandet och hjärnan - magisterprogram

Högskolan i Skövde
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Skövde
60 hp
Heltid
CSN-berättigad

Videoreportage

Kognitiv neurovetenskap: Medvetandet och hjärnan - magisterprogram

Om programmet

Högskolan i Skövde har en helt engelskspråkig ettårig magisterutbildning i Kognitiv neurovetenskap: Medvetandet och hjärnan. Det är ett krävande magisterprogram för studenter med en bakgrund i eller i nära anslutning till kognitiv neurovetenskap eller medvetandestudier. Det kanske även passar som ett konversionsprogram för studenter med ett intresse i de här ämnesområdena och med en bakgrund i ämnen som filosofi, kognitiv vetenskap, neurovetenskap eller experimentell psykologi. Programmet, som ges på engelska, ger en gedigen grund för forskning och undervisning på högre nivå inom kognitiv neurovetenskap. Det kräver en pågående och fokuserad studieinsats under ett år (två terminer i följd).

Det här läser du på programmet

Under den första terminen läser du fyra kurser inom olika ämnen, inklusive kognitiv neurovetenskap, forskningsmetoder samt statistik. Det är föreläsningar, seminarier, workshops och gruppdiskussioner. Internationellt ledande forskare vid avdelningen håller i flera av kurserna. Under den andra terminen ska du genomföra en empirisk eller teoretisk studie inom kognitiv neurovetenskap. Den ligger till grund för ett slutgiltigt examensarbete. Under terminen får du personlig handledning av en erfaren lärare i din studie och ditt arbete.

Läsa vidare efter programmet

Programmet startades 2011, men har redan uppnått starka akademiska resultat. Den största delen av studenterna har efter examen gått vidare med studier på avancerad eller forskarnivå vid ett flertal universitet i såväl Sverige som utomlands, bland andra Max Planck Society, University College London, Karolinska Institutet, KU Leuven, École Normale Supérieure, och University of Bern.

Sökperiod

Programmet ges på engelska och du söker i samband med den internationella sökperioden. Du söker på universityadmissions.se

Forskning

De flesta seniora lärare på avdelningen forskar också aktivt, i vissa fall som en del av större forskningsprojekt. Läs mer om forskningen och tidigare avhandlingar på Högskolans International website.

Förkunskaper

För att vara behörig till programmet krävs en kandidatexamen i kognitiv neurovetenskap (eller motsvarande) omfattande minst 180 hp. Vidare krävs godkänt betyg i Engelska 6 (eller motsvarande kunskaper). Motsvarande kunskaper visas normalt genom ett internationellt erkänt språktest, till exempel IELTS eller TOEFL.

Urval

Individuell bedömning.

Språk

Undervisningen ges på engelska.

Examen & Intyg

Magisterexamen

Högskolan i Skövde

Kreativ miljö

Du kanske vill göra något nytt.Fördjupa dig inom det du redan gör, eller ändra på något som andra gör.Du kanske vill utmana dig själv och sättet du ser på världen.Du kanske vill förändra världen.Eller så vill du bara jobba med...


Läs mer om Högskolan i Skövde och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Kognitiv neurovetenskap: Medvetandet och hjärnan - magisterprogram
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Hitta till utbildaren

Högskolan i Skövde

Recensioner

Det finns inga recensioner för Kognitiv neurovetenskap: Medvetandet och hjärnan - magisterprogram

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Kognitiv neurovetenskap: Medvetandet och hjärnan - magisterprogram från Högskolan i Skövde, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön