Visa allastudier.se som: Mobil

PLC- och robotprogrammering med virtuella modeller A1N

Högskolan i Skövde
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans
3 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Vår 2023 - Distans

Videoreportage

PLC- och robotprogrammering med virtuella modeller A1N

Termen Virtuell driftsättning eller Virtual Commissioning avser användningen av virtuella modeller för att utveckla och driftsätta PLC och robotprogram som en del av automatiseringsprocessen. Syftet med det är att effektivisera användningen av tid och resurser genom projektet. Modellen kan också användas för att genomföra acceptanstest eller operatorsträning.Lär dig förstå hur virtuella modeller kan hjälpa digGenom användning av virtuella modeller kan du bli mer effektiv när du utvecklar PLC och robotprogram. För detta kommer vi att titta närmare på de senaste rönen relaterat till virtuell driftsättning tillsammans med flera fallstudier. Du kommer senare kunna träna med virtuella driftsättningsmodeller och använda dem för att programmera PLC och robotar, och till slut, analysera dess fördelar. Denna spetskompetens ökar ett företags effektivitet och hållbarhet.Undervisningen består av föreläsningar, övningar, diskussioner och laborationer (laborationsövningar är obligatoriska). En kort presentation av resultaten som erhållits på övningarna presenteras i slutet av kursen.Vem är kursen för?Kursen, som ges på svenska, riktar sig till PLC och robotprogrammerare och yrkesverksamma från små och medelstora företag eller stora organisationer intresserade av att förstå hur virtuell driftsättning kan stödja företagets processer, med sina begränsningar och nackdelar.Efter avslutad kurs kan du:visa förståelse för lämpliga tillämpningsområden för virtuell driftsättning,visa förmåga att använda virtuella modeller för att utveckla och driftsätta automatiserade lösningar,motivera användningen av virtuella modeller för att utveckla automatiserade lösningar,beskriva och diskutera forskningsartiklar inom området virtuell driftsättning.Ansökan, behörighet och antagningOm du arbetar inom industrin, men saknar akademiska meriter, kan du ansöka om att bli bedömd på så kallad reell kompetens. Läs mer på den här sidan his.se/ansokindustrikurser.

Förkunskaper

För att vara behörig till kursen krävs 60 högskolepoäng inom produktutveckling, produktionsteknik, automationsteknik, maskinteknik eller informationsteknologi eller motsvarande.Vidare krävs godkänt betyg i Svenska 3 (eller motsvarande kunskaper).Om du saknar akademiska meriter, kan du ansöka om att bli bedömd på reell kompetens.

Högskolan i Skövde

Kreativ miljö

Du kanske vill göra något nytt.Fördjupa dig inom det du redan gör, eller ändra på något som andra gör.Du kanske vill utmana dig själv och sättet du ser på världen.Du kanske vill förändra världen.Eller så vill du bara jobba med...


Läs mer om Högskolan i Skövde och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om PLC- och robotprogrammering med virtuella modeller A1N
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Högskolan i SkövdeRecensioner

Det finns inga recensioner för PLC- och robotprogrammering med virtuella modeller A1N

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen PLC- och robotprogrammering med virtuella modeller A1N från Högskolan i Skövde, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön