Sök utbildning 👉
Fristående kurser (avancerad nivå)

Självständigt arbete

Längd
15 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Längd
15 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Distans

Självständigt arbete

I kursen behandlas teoretiska och metodologiska principer som ligger till grund för utbildningsvetenskapligt studium.Studenterna väljer inledningsvis ett forskningsfält och en problemställning som är relevant inom området. Vidare genomför studenterna, i samråd med handledare, ett självständigt arbete på vetenskaplig grund.Kursen innefattar även presentation av arbetet vid seminarier, försvar av det egna arbetet, opposition på annat arbete samt deltagande då övriga studenters arbeten läggs fram.Det självständiga arbetet författas antingen som en vetenskaplig uppsats eller som en artikel för publicering i vetenskaplig tidskrift. Om artikelform väljes författar studenterna en kompletterande kappa som gör att samtliga lärandemål täcks in.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Vår 2025

  • Distans
  • Distans

Förkunskaper

Godkänt resultat om minst 180 hpvaravminst 60 hpinomutbildningsvetenskapligt relevant områdeinklusivesjälvständigt arbete på minst 15 hppå grundnivå.Dessutom krävsminst90 hppå avancerad nivåinom utbildningsvetenskapligt relevant områdeinklusive självständigt arbete om minst 15 hpochmetodkurser på 30 hp.
Högskolan Kristianstad

Utbildningarna är utsedda till några av landets bästa 

Högskolan Kristianstad är en populär högskola i södra Sverige. Där finns några av landets bästa utbildningar som leder till jobb. Du har nära kontakt med dina lärare och försvinner inte i mängden, en liten men samtidigt stor högskola. Högskolan Kristianstad...

Läs mer om Högskolan Kristianstad och visa alla utbildningar

Highlights