Sök utbildning 👉
Fristående kurser (avancerad nivå)

Barn, unga och migrationsprocesser

Högskolan Väst, Distans
Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Distans

Barn, unga och migrationsprocesser

Kursen har fokus på migration och olika aspekter av mångfald i ett globalt och intersektionellt perspektiv och behandlar ingående aktuell forskning kring barn och unga i migrationsprocesser. Asylpolitik diskuteras ur ett barnrättighetsperspektiv. Kursen innefattar också lärandeaktiviteter kring civilsamhällets och olika institutionella kontexters betydelse för migrationsprocessen och barns och ungdomars erfarenheter och agens i förhållande till migrationsprocesser.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Vår 2025

  • Distans
  • Distans

Förkunskaper

Lärarexamen om minst 180 hp eller sjuksköterskeexamen om minst 180 hp, eller filosofie kandidatexamen om minst 180 hp inom socialt arbete och socialpedagogik, psykologi, pedagogik, sociologi, kulturvetenskap och folkhälsovetenskap eller motsvarande samt engelska B, Engelska 6 eller motsvarande samt svenska B, svenska 3.
Högskolan Väst

Högskolan Väst i Trollhättan är en modern högskola som erbjuder arbetslivsnära utbildningar i en attraktiv och modern studiemiljö. Hos oss står studenten och lärandet i centrum. Arbetsintegrerat lärande som synsätt och metod präglar verksamheten och är högskolans profil. Trollhättan är...

Läs mer om Högskolan Väst och visa alla utbildningar

Highlights