Sök utbildning 👉
Fristående kurser (avancerad nivå)

Behandling med insulinpump

Högskolan Väst, Distans
Längd
4.5 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Längd
4.5 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Distans

Behandling med insulinpump

Kursen vänder sig till dig som behöver mer kunskap om avancerad insulinpumpbehandling.Kursen ger fördjupade kunskaper om hur olika insulinpumpar fungerar, dess funktioner, indikationer och evidens. Vidare ingår analys av pumpens glukos- och insulininformation och ger grund för att kunna ge stöd till personcentrerade egenvårdshandlingar. Patientfall diskuteras och dessutom ingår att planera inför en pedagogisk situation där person med diabetes och dess närstående utbildas i användning av insulinpump. I kursen ingår att bära insulinpump under ett dygn.För att kunna tillgodogöra sig kursen rekommenderas att studenten har gått kursen Behandling med kontinuerlig glukosmätning vid typ 1 och typ 2 diabetes eller har god klinisk erfarenhet av kontinuerlig glukosmätning.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Vår 2025

  • Distans
  • Distans

Förkunskaper

Sjuksköterskeexamen med minst ett års yrkeserfarenhet som sjuksköterska och kandidatexamen med huvudområdet omvårdnad samt avklarad kurs Avancerad vård vid diabetes, 15 hp, svenska 3 eller motsvarande.
Högskolan Väst

Högskolan Väst i Trollhättan är en modern högskola som erbjuder arbetslivsnära utbildningar i en attraktiv och modern studiemiljö. Hos oss står studenten och lärandet i centrum. Arbetsintegrerat lärande som synsätt och metod präglar verksamheten och är högskolans profil. Trollhättan är...

Läs mer om Högskolan Väst och visa alla utbildningar

Highlights