Kriminalitet och socialt arbete

Högskolan Väst
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2024 - Distans

Kriminalitet och socialt arbete

Kursen vänder sig till dig arbetar i socialt arbete med unga som är eller har varit brottsaktiva och är intresserad av att på ett fördjupat sätt förstå varför unga människor begår brott med särskild uppmärksamhet på ungas perspektiv. Tema som tas upp är bland annat vägar in i brottslighet och exitprocesser samt förståelsen av brottsutsatthet (viktimologi), kriminella nätverksuppbyggnad, våld, maskulinitetsnormer, femininitetnormer, ungas identitetsskapande. Kursen ges online på halvtid under hösten 2023. Kursen riktar sig till bland annat socialsekreterare, utförarenheter inom IFO, professioner inom institutionsvård för ungdomar, missbruksvård, kriminalvården etc.

Förkunskaper

Avklarade kurser om 90 hp inom samhälls- och beteendevetenskap, varav 60 hp Socialt arbete eller motsvarande samt Svenska 3.

Högskolan Väst

Högskolan Väst i Trollhättan är en modern högskola som erbjuder arbetslivsnära utbildningar i en attraktiv och modern studiemiljö. Hos oss står studenten och lärandet i centrum. Arbetsintegrerat lärande som synsätt och metod präglar verksamheten och är högskolans profil. Trollhättan är...


Läs mer om Högskolan Väst och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Högskolan VästRecensioner

Det finns inga recensioner för Kriminalitet och socialt arbete

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön