Marknadskommunikatör - Digitala medier

IHM Business School
Sammanfattning
Yrkeshögskola
Distans
64 veckor
Heltid
CSN-berättigad
Distans
Startdatum: 2024-08-19 - Distans
IHM Business School Göteborg

Marknadskommunikatör - Digitala medier

RELEVANT INNEHÅLL I DIGITALA KANALER.

Marknadskommunikatör är en tvärfunktionell yrkesroll inom sociala medier där du både producerar, kommunicerar och marknadsför innehållet i digitala kanaler. Kraven för relevant information via digitala och virtuella medier ökar allt mer och stor vikt läggs på att kommunicera varumärken med ett engagerande innehåll i rätt kanal för att nå ut med önskat budskap. Utbildningens breda kursutbud är format för att möta framtidens yrkesroll som eftersöks av företag i hela Sverige.

Marknadskommunikatör är en kreativ innehållsproducent som jobbar med text, bild, ljud och video i digitala kanaler, men det är även en digital marknadsförare som förstår möjligheterna i digitala medier och kan nyttja dem framgångsrikt. Utbildningen innehåller grafisk och visuell produktion, textproduktion, webbproduktion samt digital marknadsföring, men även digital analys och kommunikation.

Utbildningen sker digitalt baserat på distans – på så sätt kan du som studerande både studera, praktisera (LIA Lärande i arbete) och sedan jobba inom din region var du än bor i Sverige.

Vad kan jag arbeta med efter avslutad utbildning?

Utbildningen möter ett brett kompetensbehov över hela Sverige där behovet av en bred generalistroll inom marknadsföring och kommunikation är stor. Det innebär en yrkesroll som kan hantera många olika delar från digitalt skapande till digital marknadsföring och analys. Din yrkesroll är ofta eftersökt av marknads- och kommunikationsavdelningar på företag då du framförallt inte är en specialist på ett visst nischat område utan snarare digitala producenten som har många olika verktyg att jobba med.

Du kommer kunna jobba bl.a. som marknadskommunikatör, marknadskoordinator, digital informatör, digital kommunikatör, onlinemarknadsförare, med flera.  

Varför ska jag välja IHM Business School?

En YH-utbildning vid IHM Business School ger inte bara kompetensen som krävs för ett efterfrågat yrke, den utvecklar modiga nytänkare med förmåga att bryta mönster och driva innovation. Vill du vara med och forma morgondagens näringsliv är IHM din biljett in i ett av Sveriges största nätverk för utveckling. Fler än 50 000 personer har under 50 år examinerats från IHM vilket fogat samman oss med arbetsmarknaden på ett sätt som ingen annan skola kan mäta sig med. I nuläget utvecklar och genomför vi YH-utbildningar i nära samverkan med över 2000 partnerföretag i näringslivet och vi kan konstatera att många av våra studenter får jobberbjudanden redan under utbildningens gång. Svenska företag känner IHM Business School och med IHM i ditt CV så kommer de även vilja lära känna dig.

Förkunskaper

ÄR DU BEHÖRIG?

Grundläggande behörighet
Gymnasieexamen (eller motsvarande kunskaper, färdigheter och kompetenser) med godkänt betyg i kurserna Svenska 1, Matematik 1 och Engelska 5, eller motsvarande. 

Särskilda förkunskaper

Betyg E/Godkänt i:

  • Engelska 6 (Engelska B)
  • Svenska 2 (Svenska B)

Saknar du behörighet? Sök med reell kompetens.

Reell kompetens
Om du saknar formella meriter för grundläggande behörighet, till exempel gymnasieexamen eller slutbetyg från gymnasieskolan, kan IHM Business School istället göra en bedömning av din reella kompetens. Detta gäller även om du saknar formella meriter för en särskild behörighet, t.ex. godkänt betyg i en gymnasiekurs. Ta kontakt med skolan för mer information.

IHM Business School

IHM utvecklar kompetensen som utvecklar näringslivet

Det märks att du gått på IHM IHM Business School är en privat, fristående affärsskola helägd av den ideella stiftelsen IHM med affärsskolor i Stockholm, Göteborg, Malmö och Kalmar. Verksamheten bedrivs helt utifrån marknadens krav och önskemål och är ett...


Läs mer om IHM Business School och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Marknadskommunikatör - Digitala medier
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Hitta till utbildaren

IHM Business SchoolRecensioner

Det finns inga recensioner för Marknadskommunikatör - Digitala medier

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Marknadskommunikatör - Digitala medier från IHM Business School, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön