Visa allastudier.se som: Mobil

Redovisning 2

InfoKomp Vuxenutbildning
Sammanfattning
Komvux
Distans
Svenska
Distans
Startdatum: Löpande - Distans

Redovisning 2

Ett modernt samhälle är starkt beroende av att det finns ett fungerande näringsliv. Det vill säga att det finns företag som förser samhället med varor, tjänster och arbetstillfällen och som betalar företagsskatt och personalens skatter samt hjälper skattemyndigheten att ta in moms.

Företagen bidrar med en stor samhällsnytta och har ett stort samhällsansvar. Det är därför viktigt att företagen sköter sina verksamheter och sina åtaganden. En del av detta är att ha kontroll över sin ekonomi och följa de lagar och regler som vi genom vår demokrati har bestämt.

En annan aspekt är att företagen måste kunna lita på varandra, för att t.ex. våga göra affärer. Stat och kommun måste lita på företagen för att t.ex. ge olika tillstånd och få underlag för att beräkna skatt. De anställda måste kunna lita på att företaget sköts på ett ansvarsfullt sätt.

Genom redovisningen får företagets intressenter nödvändig information om företaget. Hur det kan gå om företagen och staten inte sköter sin ekonomi visar Greklands kris som blev mycket tydlig 2010. En av orsakerna var företagens brott mot skattereglerna.

Svenska medier rapporterade t.ex. om att svart arbete var mer regel än undantag. Detta ledde till att staten inte fick in tillräckligt med skattemedel. Att problemen inte blev uppenbara tidigare berodde på Grekiska statens fiffel med landets ekonomiska statistik gentemot EU.

Detta visar att ett samhälle är starkt beroende av att företagen och staten har förståelse för hur viktig en korrekt redovisning är, att de har kunskaper om hur denna ska åstadkommas och att lagar och regler följs. Det är denna förståelse och kunskap som du nu ska få genom att läsa den här kursen. Lycka till!

InfoKomp Vuxenutbildning

Infokomp har en positiv människosyn. Vi utgår från att alla kan lära och ta ansvar för sitt lärande. Den bärande tanken i Infokomp:s pedagogik är därför det livslånga och livsvida lärandet. Vi vill att kunskap ska bidra till en fördjupad...


Läs mer om InfoKomp Vuxenutbildning och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Redovisning 2
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

InfoKomp VuxenutbildningRecensioner

Det finns inga recensioner för Redovisning 2

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Redovisning 2 från InfoKomp Vuxenutbildning, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön