Visa allastudier.se som: Mobil

Allmän kurs - svenska som andraspråk, gymnasienivå

Ingesunds folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskola
Arvika
1-3 år
Heltid
Allmän kurs - svenska som andraspråk, gymnasienivå

Allmän kurs - svenska som andraspråk, gymnasienivå

Allmän kurs - svenska som andraspråk, gymnasienivå

Allmän kurs - Svenska som andraspråk på gymnasienivå vänder sig till dig som har ett annat modersmål än svenska och som saknar gymnasieutbildning. Du kan läsa in behörigheter för att studera vidare på yrkeshögskola eller universitet.

Du kan läsa ämnen på både grund- och gymnasienivå, beroende på vilka kurser du är klar med på grundskolenivå. Om du behöver läsa in hela gymnasiet kan du gå Allmän kurs i tre år eller längre. Har du vissa behörigheter från gymnasiet läser du kortare tid. Du läser då 1-3 år beroende på hur många kurser du har med dig sen tidigare.

Flera universitetsutbildningar kräver även särskilda behörigheter i vissa ämnen, som du som det mesta kan läsa på folkhögskola.

Kursen erbjuder dig ett arbetssätt som utgår från dina behov. Vi vill också inspirera dig att ta större del i det svenska samhället. Gruppen är viktig och folkhögskolans idé är att lärandet sker tillsammans med andra. Samtal, diskussioner och samvaro är viktiga delar. Studieresor, friluftsdagar och projekt tillsammans med andra kurser på skolan är lika viktiga som de teoretiska studierna.

Du kommer att få extra hjälp med det svenska språket i de olika ämnena du läser. Du kan också få hjälp med studiestruktur, få stöd i matematik m m. Vi har hög lärartäthet och små undervisningsgrupper för att du ska få all den hjälp du behöver.

Varför välja Ingesunds folkhögskola?

Lärare från branschen

Externa föreläsare

Internat

Ingesunds folkhögskola

Välkommen till Ingesunds folkhögskola

Är du redo för yrkeslivet och vill profilera dig eller förbereda dig för högre musikstudier, kan du välja någon av våra specialutbildningar. Hantverk eller Musiklinjen med olika inriktningar är några av de utbildningar vi erbjuder. Vi har också Allmän kurs...


Läs mer om Ingesunds folkhögskola och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Allmän kurs - svenska som andraspråk, gymnasienivå
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Ingesunds folkhögskola

Ingesundsvägen
671 33

Tel: 010-83 31 550
Fax 0570-385 75
www.ingesund.se

Recensioner

Det finns inga recensioner för Allmän kurs - svenska som andraspråk, gymnasienivå

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Allmän kurs - svenska som andraspråk, gymnasienivå från Ingesunds folkhögskola, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön