Diagnostekniker inom motorbranschen

Karlstads kommun, Yrkeshögskolan
Sammanfattning
Yrkeshögskola
Karlstad
400 yh-poäng
Heltid

Diagnostekniker inom motorbranschen

Vill du utbilda dig inom fordonsteknik? Den här utbildningen ger dig en snabb och säker väg till kvalificerade jobb inom bilelektronik. Genom både teori och praktik får du lära dig att förstå och felsöka elektroniska system på bilen.

Diagnosteknikerutbildningen ger dig goda kunskaper för att arbeta med både diagnostik och arbetsledning. Genom både teoretisk och praktisk undervisning får du lära dig att förstå och felsöka elektroniska system på bilen. Kunskaperna använder du sedan ute på utbildningens samarbetsföretag under din LIA (Lärande i arbete).

Se bil och kund som en helhet

Utbildningen ger dig arbetsverktyg för att möta den snabba elektroniska utvecklingen inom bilbranschen. Du får också lära dig engelska facktermer, öva upp dina datorkunskaper och lära dig hur du vårdar kundrelationer. Bilservice handlar om att se bil och kund som en helhet.

Diagnostisering av bilarnas status sker i huvudsak med hjälp av data från bilens elektroniska system och därför är felsökning med dator det vanligaste och det viktigaste verktyget på en bilverkstad.

Företag i ledningsgruppen

Det företag som har representanter i ledningsgruppen och är med och utformar utbildningen är: Lecab Bil AB Personbil, Helmia Bil AB, Svema Bil, Wafab Bil, Toyota Motortrend AB, Värmlandsmotor, Lecab lastbil och Veho bil.

Förkunskaper

För att vara behörig till utbildningen behöver du ha dengrundläggande behörighet för studier inom yrkeshögskolan, d.v.s.ha en gymnasieexamen eller motsvarande.

Förutom den grundläggande behörigheten behöver du ävensärskilda förkunskaper, vilket innebär att du måstehagodkänt betyg(E/G) i följande kursereller ha motsvarande kunskaper (från och med 2021):

  • Svenska 1/Svenska som andraspråk 1
  • Matematik 1
  • Engelska 5

Karlstads kommun, Yrkeshögskolan

Huvuddelen av Yrkeshögskolan i Karlstad håller till på Karlstads Teknikcenter (KTC). KTC är inte en vanlig skola och inte heller en vanlig arbetsplats. Det är snarare en kombination. En plats för lärande där de studerande får sin utbildning i mycket nära...


Läs mer om Karlstads kommun, Yrkeshögskolan och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Karlstads kommun, Yrkeshögskolan


Tel: 054 540 82 83

Recensioner

Det finns inga recensioner för Diagnostekniker inom motorbranschen

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön