Visa allastudier.se som: Mobil

Plant Design - Anläggningskonstruktör 3D

Karlstads kommun, Yrkeshögskolan
Sammanfattning
Yrkeshögskola
Karlstad
400 yh-poäng
Heltid

Plant Design - Anläggningskonstruktör 3D

Anläggningskonstruktör inriktning rör/mek (Plant Design) är ett samlingsbegrepp som avser tekniken att med kraftfulla dataprogram bygga modeller i 3D av stora kompletta anläggningar, exempelvis  fabrikskomplex som massa- och pappersbruk ellerhela oljeborr-plattformar. Tekniken används av stora maskinleverantörer och av de konsultföretag som anlitas i olika projekt. Efterfrågan på anläggningskonstruktör med inriktning rör/mek är stor.

Bred kompetens inom många områden

Som konstruktör ska du känna till en produkts hela livscykel från idé till återvinning. Utbildningen ger dig därför en bred kompetens som spänner över många olika ämnesområden och ger dig kunskaper om olika produktionsmetoder för att skapa optimala produkter. En konstruktör kan också delta aktivt i produktionsprocesser, till exempel vid uppförande av automatiserade produktionsanläggningar. Mycket av konstruktörens arbete går ut på att informera och förklara en process. Därför får du som väljer den här utbildningen fördjupade kunskaper i kommunikation och även engelska.

Förkunskaper

För att vara behörig till utbildningen behöver du ha den grundläggande behörighet för studier inom yrkeshögskolan, d.v.s.ha en gymnasieexamen eller motsvarande.Läs mer här om behörighet för studier inom Yh.

Förutom den grundläggande behörigheten behöver du ävensärskilda förkunskaper, vilket innebär att du måstehagodkänt betyg (E/G) i kursen Matematik 2/Matematik B eller ha motsvarande kunskaper.

Ansökan

Ansökan för höstens intag öppnar i slutet på februari 2021.

Se till att du har dina betyg och eventuella intyg inskannade så att du kan ladda upp dem i ansökan. Namnge filerna så det tydligt framgår vilken typ av dokument det är, till exempel GymnasieexamenVi tar inte emot några betyg/intyg i pappersformat. 

Karlstads kommun, Yrkeshögskolan

Huvuddelen av Yrkeshögskolan i Karlstad håller till på Karlstads Teknikcenter (KTC). KTC är inte en vanlig skola och inte heller en vanlig arbetsplats. Det är snarare en kombination. En plats för lärande där de studerande får sin utbildning i mycket nära...


Läs mer om Karlstads kommun, Yrkeshögskolan och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Karlstads kommun, Yrkeshögskolan

Recensioner

Det finns inga recensioner för Plant Design - Anläggningskonstruktör 3D

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön