Visa allastudier.se som: Mobil

Produktionstekniker smart industri

Yrkeshögskolan i Borås
Sammanfattning
Yrkeshögskola
Borås
400 yh-poäng
Heltid
Startdatum: september 2022 - Borås

Produktionstekniker smart industri

Studera Produktionstekniker Smart industri hos Borås Yrkeshögskola!

Gillar du teknik och problemlösning och vill ha ett spännande jobb? En utbildning till produktionstekniker Smart industri är för dig som gillar att jobba i team eller leda dem. Du får lösa problem och som produktionstekniker ser du helheten i produktionskedjan, förbättrar och effektiviserar arbetet.

Du får kunskaper om att mäta, utvärdera och föreslå hållbara förbättringar i befintlig produktion. Du får lära dig leda, driva, följa upp och slutföra projekt så uppsatta mål kan nås med hjälp av verktyg, modeller och hjälpmedel inom digitalisering och automationsteknik. Du lär dig om Lean och projektmetodik i utbildningen, samt produktivitets- och lönsamhetsberäkningar.

Är Produktionstekninker Smart industri utbildningen för dig?

Dina framtida yrken och arbetsmarknaden

Du behövs. Efter utbildningen finns det många yrken att välja mellan- Produktionstekniker är ett samlingsbegrepp för ett antal olika yrkesroller. Några exempel är Industriell förbättringsledare, Industriell projektledare, produktionsberedare, Produktionsplanerare, Produktionstekniker, Produktionsutvecklare.

Framtida arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna kan variera mellan branscherna och även mellan företag. Du får kunskaper om att mäta, utvärdera och föreslå hållbara förbättringar i befintlig produktion. Du får lära dig leda, driva, följa upp och slutföra projekt så uppsatta mål kan nås med hjälp av verktyg, modeller och hjälpmedel inom digitalisering och automationsteknik. Du lär dig om Lean och projektmetodik i utbildningen, samt produktivitets- och lönsamhetsberäkningar. Målsättningen är att tillverkningen ska ske så effektivt som möjligt. Efter avslutad utbildning har du även kompetens att leda införandet av nya arbetsmetoder (baserat på Lean) och genomföra arbetsmiljöstudie inklusive riskbedömning.

Vi erbjuder...

Hos Yrkeshögskolan i Borås får du en utbildning som leds av konsulter verksamma i branschen. Du gör praktik på företag och hela skolan hjälper dig att bygga upp ett yrkesnätverk redan innan du tar din examen.

Nätverk skapar jobbchanser. Nästan en tredjedel av utbildningen är praktik, Lärande i arbete (LIA), som är uppdelad på tre perioder, där du för varje gång får tuffare utmaningar. Under din LIA deltar du i det vardagliga arbetet på företaget. Examensarbete utförs i egen regi eller i samarbete med industrin. Lärande i arbete (LIA) ingår för att du ska få praktisk erfarenhet yrket.

Vi samarbetar med Sveriges ledande branschföretag inom produktionsteknik. Under din LIA skapar du yrkeskontakter inom branschen vilket avsevärt ökar chanserna till jobb

Studera i Borås

Att plugga i Borås innebär att du har nära till allt och goda kommunikationer till flera städer, som Göteborg, Jönköping, Varberg och Skövde. Våra lokaler ligger centralt, det tar bara ett par minuter att gå hit från Borås resecentrum eller busstationen på Södra torget.

Teori förenas med praktik

En skoldag på Yrkeshögskolan i Borås är inte den andra lik. Föreläsningar blandas med praktiskt arbete; studiebesök varvas med gästföreläsningar.

Utbildningen ger möjlighet till en introduktion till yrkesrollen på ett företag/organisation i en autentisk miljö. Därför är 30 % av utbildningen Lärande i arbete (LIA). Perioden ska ge praktisk erfarenhet av företagets/organisationens struktur, arbetsmetoder och processer.

Ansökan och behörighet

Sök till Produktionstekniker Smart industri

  • Ansökan öppnar 1 februari 2022.
  • Start: september 2021 (slutdatum 2 juni 2023)

Behörighet till yrkeshögskolan

För att bli antagen måste du uppfylla grundläggande behörighet för yrkeshögskola eller ansöka på reell kompetens.

Särskilda förkunskaper

Lägst betyg E/G/3 i:
Energiteknik 1 och Matematik 2a

ELLER

Teknik 1 och Matematik 2c

Reell kompetens

Om du inte har betyg eller intyg på grundläggande behörighet eller särskilda förkunskaper men anser att du har kompetens att tillgodogöra dig utbildningen kan du åberopa reell kompetens.
Tjänstgöringsintyg måste bifogas om du ansöker om reell kompetens. Tjänstgöringsintyget ska innehålla uppgifter om ditt arbetsområde (=arbetsuppgifter), sysselsättningsgrad, datum du var anställd och underskrift från ansvarig på din arbetsplats.

Examen & Intyg

Betyg och examensbevis

Betyg ges för varje enskild kurs. Utbildningen ger yrkeshögskoleexamen.

Examensbevis delas ut förutsatt att betyget Godkänd uppnåtts i alla kurser i utbildningen.
Studerande som inte fullgjort utbildningen kan efter begäran få ett utbildningsbevis.

Yrkeshögskolan i Borås

Lätt att få jobb efter utbildningarna

Borås Yrkeshögskolas idé är att kombinera teoretiska studier med praktiskt arbete. Tillsammans med vårt lokala näringsliv tar vi fram utbildningar som är eftertraktade i vår region och i Sverige. Längre utbildningar och korta kurser Vi erbjuder både längre utbildningar (som...


Läs mer om Yrkeshögskolan i Borås och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Produktionstekniker smart industri
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Yrkeshögskolan i Borås

Recensioner

Det finns inga recensioner för Produktionstekniker smart industri

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Produktionstekniker smart industri från Yrkeshögskolan i Borås, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön