Avancerad Computational Fluid Dynamics (CFD)

Karlstads universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Karlstad
7.5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Karlstad

Avancerad Computational Fluid Dynamics (CFD)

Syftet med kursen är att studenten ska tillängna sig kunskap om Computational Fluid Dynamics (CFD)-metoder som används för att analysera tillämpade frågeställningar inom strömningsmekanik och värmeöverföring. I kursen tränas studentens förmåga att analysera och utvärdera resultat från CFD-simuleringar.Kursen innehåller följande:- teori om turbulensmodellering, - kommersiell CFD-mjukvara för simulering av fenomen relaterade till strömningsmekanik och värmeöverföring, - klassificering av de styrande differentialekvationerna (kontinuitetsekvationen, rörelsemängdsekvationen, energiekvationen) för CFD,- turbulensmodeller och väggfunktioner i turbulensmodeller,- olika typer av grid (strukturerade grid, ostrukturerade grid och hybridgrid) och förfining av grid,- gridoberoende studie och kriterier för numerisk konvergens,- validering av resultat från CFD-simulering genom experimentella resultat eller teori,- CFD för extern och intern påtvingad konvektion med olika turbulensmodeller,- CFD för värmeöverföring inklusive ledning, konvektion och strålning,- CFD för problem inom strömningsmekanik och värmeöverföring i tekniska tillämpningar.

Förkunskaper

Strömningslära 7,5 hp, Värme- och masstransport 7,5 hp och registrerad på Tillämpad strömningsmekanik och värmeöverföring CFD 7,5 hp.Gymnasiets Svenska kurs 3 eller Svenska som andra språk kurs 3. Gymnasiets Engelska kurs 6. Motsvarandebedömning kan göras.

Karlstads universitet

Karlstad universitet är ett av landets yngsta universitet. Här erbjuds ett flertal utbildningsprogram, både på grund- och avancerad nivå. Karlstads universitet vill bidra till såväl internationell som regional och personlig kunskapsutveckling. Genom öppenhet, nytänkande och mångvetenskap har de etablerat sig...


Läs mer om Karlstads universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Karlstads universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Avancerad Computational Fluid Dynamics (CFD)

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön