Sök utbildning 👉
Fristående kurser (grundnivå)

Databaser

Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-10-15
Utbildningsform
Distans
Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-10-15
Utbildningsform
Distans

Databaser

Kursen innehåller:-Principer för och användning av generella databashanteringssystem (DBMS).-Databassystems arkitektur.-Relationsdatamodellen (datastrukturer, relationsalgebra, dataintegritet).-Programspråket SQL.-Metoder för databasdesign (E/R-modellen, funktionella beroenden, normalisering).-Transaktionshantering och databassäkerhet.-Orientering om andra databasområden och andra typer av databaser.Undervisning sker huvudsakligen genom föreläsningar, litteratur med tillhörande läsanvisningar och stödmaterial. Inlämningsuppgifter ingår. I kursen ingår praktiska moment i form av övningar och laborationer.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Vår 2025

  • Distans
  • Distans
  • Sista ansökan: 2024-10-15

Förkunskaper

Registrerad på Programmeringsteknik 7,5 hp eller Introduktion till programmering och databehandling 7,5 hp. Motsvarandebedömning kan göras.
Karlstads universitet

Karlstad universitet är ett av landets yngsta universitet. Här erbjuds ett flertal utbildningsprogram, både på grund- och avancerad nivå. Karlstads universitet vill bidra till såväl internationell som regional och personlig kunskapsutveckling. Genom öppenhet, nytänkande och mångvetenskap har de etablerat sig...

Läs mer om Karlstads universitet och visa alla utbildningar

Highlights