Sök utbildning 👉
Fristående kurser (grundnivå)

Det mångfacetterade kulturarvet

Längd
15 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-10-15
Utbildningsform
Distans
Längd
15 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-10-15
Utbildningsform
Distans

Det mångfacetterade kulturarvet

Vill du göra något annorlunda i vår? Det här är utbildningen för dig som vill arbeta med utställningar, information, bildning, historia och kulturfrågor. Vi erbjuder en kurs som fokuserar på hur kulturarv konstrueras och gestaltas ur ett historiskt perspektiv men också hur det kan användas idag. Du undersöker och lär dig om kulturarv och de miljöer där det finns, används och sprids. Flera studiebesök ingår. Du har i kursen stora möjligheter att fördjupa dig i ett ämne med kulturarvsanknytning som särskilt intresserar dig, exempelvis genusvetenskap, religion, litteratur, film, konst och teatervetenskap. Kursen har ett mångvetenskapligt perspektiv och består av två delkurser, Kulturarvets idévärld (7,5 hp) och Kulturarvsmiljöer (7,5 hp). Kursen ingår i ett masterprogram men kan också med fördel läsas fristående och passar bra som kompetensutvecklingskurs. Både historiker och kulturarvsforskare undervisar i kursen. Efter utbildning finns arbetsgivare hos myndigheter, kommuner, museer, bildningsorganisationer, stiftelser och företag. Läs studentintervju här(https://www.kau.se/historia/om-amnet/jenny-mostrom-kursen-det-mangfacetterade-kulturarvet)

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Vår 2025

  • Distans
  • Distans
  • Sista ansökan: 2024-10-15

Förkunskaper

Grundläggande behörighet samt Historia 1b eller 1a1 + 1a2 och Samhällskunskap 1b eller 1a1 + 1a2. Motsvarandebedömning kan göras.
Karlstads universitet

Karlstad universitet är ett av landets yngsta universitet. Här erbjuds ett flertal utbildningsprogram, både på grund- och avancerad nivå. Karlstads universitet vill bidra till såväl internationell som regional och personlig kunskapsutveckling. Genom öppenhet, nytänkande och mångvetenskap har de etablerat sig...

Läs mer om Karlstads universitet och visa alla utbildningar

Highlights