Sök utbildning 👉
Fristående kurser (grundnivå)

Energi- och miljösystemanalys

Karlstads universitet, i Karlstad
Längd
30 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
30 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum

Energi- och miljösystemanalys

Kursen omfattar metoder för systemanalys tillämpat på energi- och miljösystem.Ett delområde är miljösystemanalys med fokus på livscykelanalys och miljöbedömning av energianvändning. Här ingår investeringsanalys med livscykelkostnadsberäkningar samt miljöekonomi och styrmedel.Ett andra delområde är modellbygge och simulering. Här ingår upprättandet av systembeskrivningar (modellering) av energi- och miljötekniska system med fokus på att beskriva energi- och massbalanser samt flöden av energi och massa.Systembeskrivningar i blockschemaform omvandlas till matematiska modeller och implementeras i datorbaserade beräkningsverktyg (simuleringsprogram).Ett tredje delområde är tillämpad systemanalys av ett komplext problem. Här analyseras energianvändning, miljöeffekter och ekonomi. Fokus är att träna det systemanalytiska arbetssättet som ett verktyg i problemlösning.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Klassrum
  • Karlstad

Förkunskaper

För studenter som följer programmet Civilingenjör Energi- och Miljöteknik:Varit registrerad på 120 hp inom programmet, varav 75 hp godkända.För studenter som följer programmet Högskoleingenjör Energi- och Miljöteknik:Varit registrerad på 120 hp inom programmet, varav 75 hp godkända.Motsvarandebedömning kan göras.
Karlstads universitet

Karlstad universitet är ett av landets yngsta universitet. Här erbjuds ett flertal utbildningsprogram, både på grund- och avancerad nivå. Karlstads universitet vill bidra till såväl internationell som regional och personlig kunskapsutveckling. Genom öppenhet, nytänkande och mångvetenskap har de etablerat sig...

Läs mer om Karlstads universitet och visa alla utbildningar

Highlights