Sök utbildning 👉
Fristående kurser (avancerad nivå)

Forskningspraktik: Engelsk litteraturvetenskap

Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-10-15
Utbildningsform
Distans
Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-10-15
Utbildningsform
Distans

Forskningspraktik: Engelsk litteraturvetenskap

I kursen får studenten praktisk erfarenhet av forskning inom ett avgränsat fält inom engelsk litteraturvetenskap. Studenten kommer att utgöra en del av ett pågående forskningsprojekt under ledning av forskare vid institutionen, där studentens arbete utgör ett reellt bidrag till projektet. Studenten erhåller under kursens gång en fördjupad kunskap och förståelse kring forskningsprocessen som helhet samt relevanta färdigheter och erfarenheter av engelsk litteraturvetenskaplig forskning. Studenten kommer att ha ett nära samarbete med institutionens egna forskare samt eventuellt med deras nationella och internationella samarbetspartners. De forskningsrelaterade uppgifter som behandlas under kursen är till exempel projektplanering, litteraturöversikt, samt insamling, bearbetning och analys av forskningsdata. Uppgifternas innehåll och karaktär varierar beroende på vad som överenskommits mellan student och projektledare. Studenters deltagande i kursen villkoras därför av en sådan överenskommelse vid kursstart. Kursansvarig säkerställer kontakt mellan student och projektledare och förutsättningarna för en överenskommelse om uppgifter. Studentens bidrag till forskningsprojekten kommer att synliggöras vid publicering eller annan spridning av forskningsresultaten.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Vår 2025

  • Distans
  • Distans
  • Sista ansökan: 2024-10-15

Förkunskaper

90 hp på grundnivå varav minst 30 hp på G2F-nivå inom huvudområde engelska, annat språkämne eller litteraturvetenskap; 30 hp på avancerad nivå varav minst 22,5 hp ska vara med litteraturvetenskaplig inriktning. Gymnasiets Engelska 6. Motsvarandebedömning kan göras.
Karlstads universitet

Karlstad universitet är ett av landets yngsta universitet. Här erbjuds ett flertal utbildningsprogram, både på grund- och avancerad nivå. Karlstads universitet vill bidra till såväl internationell som regional och personlig kunskapsutveckling. Genom öppenhet, nytänkande och mångvetenskap har de etablerat sig...

Läs mer om Karlstads universitet och visa alla utbildningar

Highlights