Sök utbildning 👉
Fristående kurser (grundnivå)

Historia III, Fördjupningskurs

Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Distans

Historia III, Fördjupningskurs

Alternativ 1. Det moderna SverigeKursen ger en teoretisk fördjupning av det politiska, sociala och ekonomiska sammanhang som skapade förutsättningar för det moderna svenska välfärdssamhället. Kursen tar upp upputvecklingslinjerna från cirka 1920 till idag inklusive ett antal viktiga brytpunkter ochtendenser i utvecklingen. Exempel är välfärdsinstitutioner, immigration och historiebruk. Undervisningsformen utgörs av föreläsningar och seminarier.Alternativ 2. Idéhistoriska perspektiv på det moderna SverigeDetta alternativ är aktuellt för de studenter som antagits med idéhistorisk behörighet. Kursen ger en idéhistorisk fördjupning av det politiska, sociala, ekonomiska, ideologiska och kulturella sammanhang som skapade förutsättningar för den moderna svenskavälfärdsstaten. Kursen tar upp utvecklingslinjerna från cirka 1920 till idag inklusive ett antal viktiga brytpunkter och tendenser i utvecklingen. Exempel är socialdemokratins formering, folkhemmet, efterkrigstidens planhushållningsdebatt, immigration,kvinnorörelsen, ideologiska omsvängningar och olika individualiseringsprocesser. Samläsning äger rum med alternativ 1 ovan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Distans
  • Distans

Förkunskaper

HIGA01 Historia I, 30 hp samt minst 22.5 hp inklusive delkursen Historisk verkstad från kursen HIGB01 Historia II, 30 hp, alternativt minst 52,5 hp i Idéhistoria inklusive självständigt arbete om minst 7,5 hp. Motsvarandebedömning kan göras.
Karlstads universitet

Karlstad universitet är ett av landets yngsta universitet. Här erbjuds ett flertal utbildningsprogram, både på grund- och avancerad nivå. Karlstads universitet vill bidra till såväl internationell som regional och personlig kunskapsutveckling. Genom öppenhet, nytänkande och mångvetenskap har de etablerat sig...

Läs mer om Karlstads universitet och visa alla utbildningar

Highlights