Sök utbildning 👉
Fristående kurser (grundnivå)

Installationsteknik

Karlstads universitet, i Karlstad
Längd
15 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-10-15
Utbildningsform
Klassrum
Längd
15 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-10-15
Utbildningsform
Klassrum

Installationsteknik

Kursen behandlar design, dimensionering och driftegenskaper för ventilations-, värme- och kylsystem. Tillämpningar avser skapandet av ett bra inneklimat vad gäller luftkvalitet och termisk komfort. Installationssystemens uppgift är att flytta värme, fukt eller gasformiga föroreningar till eller från en lokal med hjälp av olika transportsystem. Stor vikt läggs vid förmågan att kunna analysera hur de olika installationssystemen bidrar till luftkvaliteten och den termiska komforten samt vilken energianvändning de medför. Installationssystemen måste ständigt anpassa sin insats till rådande förhållanden vad gäller uteklimat och verksamhet i lokalerna. I detta arbete blir reglerteknik och driftövervakning viktiga verktyg. Ett genomgående tema är att utforska konstruktionslösningar och pröva driftstrategier med mål att få en hög energieffektivitet, en låg totalkostnad samt ett minimum av negativa miljöeffekter.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Vår 2025

  • Klassrum
  • Karlstad
  • Sista ansökan: 2024-10-15

Förkunskaper

För studenter som följer civilingenjörsprogram Energi- och miljöteknik:Varit registrerad på 90 hp inom programmet, varav 45 hp godkända.För studenter som följer högskoleingenjörsprogram Energi- och miljöteknik:Varit registrerad på 90 hp inom programmet, varav 45 hp godkända.Motsvarandebedömning kan göras.
Karlstads universitet

Karlstad universitet är ett av landets yngsta universitet. Här erbjuds ett flertal utbildningsprogram, både på grund- och avancerad nivå. Karlstads universitet vill bidra till såväl internationell som regional och personlig kunskapsutveckling. Genom öppenhet, nytänkande och mångvetenskap har de etablerat sig...

Läs mer om Karlstads universitet och visa alla utbildningar

Highlights