Internationell säkerhetspolitik

Karlstads universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Karlstad
7.5 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Karlstad

Internationell säkerhetspolitik

Varför råder det stabil fred i Västeuropa medan Mellanöstern är märkt av seglivade konflikter och återkommande krig? Vad utgör grundorsaken eller orsakerna till krig och fred? Varför råder det fred mellan demokratiska stater? Är demokrati en förutsättning för internationell fred och säkerhet eller kan icke-demokratiska stater också utveckla fredliga relationer? Vilken slags fred i så fall? Dessa och en rad viktiga frågor är föremål för analys i denna kurs. Kursen behandlar såväl historiska som samtida fall av krig och perioder av fred i det internationella systemet och erbjuder olika begreppsliga och teoretiska verktyg för att förstå och förklara dem. Skillnaden mellan olika former av fred i förening med traditionella och samtida teoretiska perspektiv på krig och fred utgör den verktygslåda som kursdeltagare förses med för att nalkas ovan nämnda frågor. Vidare avser kursen att förmå kursdeltagare att utveckla sådana färdigheter som att tillämpa, kontrastera och värdera teorier.

Förkunskaper

90 hp Statsvetenskap/Statskunskap varav minst 30 hp på G2F-nivå eller högre inklusive 15 hp examensarbete. Gymnasiets Svenska 3, Svenska B. Svenska som andraspråk 3 eller Svenska som andraspråk B samt Engelska 6 eller Engelska A eller motsvarande.

Karlstads universitet

Karlstad universitet är ett av landets yngsta universitet. Här erbjuds ett flertal utbildningsprogram, både på grund- och avancerad nivå. Karlstads universitet vill bidra till såväl internationell som regional och personlig kunskapsutveckling. Genom öppenhet, nytänkande och mångvetenskap har de etablerat sig...


Läs mer om Karlstads universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Karlstads universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Internationell säkerhetspolitik

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön