Jämställdhet för vem? Intersektionella perspektiv på politik och praktik

Karlstads universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2024 - Distans

Jämställdhet för vem? Intersektionella perspektiv på politik och praktik

Kursen syftar till att ge kunskap och verktyg för att granska och analysera jämställdhetssatsningar utifrån intersektionella perspektiv. Under kursen behandlas intersektionella perspektiv på jämställdhet och hur dessa kan användas för att granska jämställdhetspolitik och dess effekter för olika grupper i samhället. Vilka prioriteras och vilka osynliggörs? Fokus är på hur jämställdhetspolitiska mål implementeras i organisationer och deras verksamheter och hur kunskap om intersektionella maktordningar kan användas för att utveckla detta. Studenten får under kursen verktyg för och tillfälle att reflektera över sin egen intersektionella positionering och dess betydelse i relation till arbete med jämställdhet.Studenten får även möjlighet att fördjupa sig i ett tematiskt område kopplat till jämställdhet och utvalda intersektioner som berör kön, etnicitet, sexualitet, klass, ålder, funktionsnedsättning etcetera.Kursen har som ambition att innehåll och form utgår ifrån genus- och normkritisk pedagogik. Det innebär bland annat att normer i kursmaterial synliggörs och problematiseras. Interaktionsformer som gynnar jämställt och inkluderande studentdeltagande och bemötande används.

Förkunskaper

15 hp inom ett samhällsvetenskapligt, humanistiskt, pedagogiskt eller hälsovetenskapligt ämne. Engelska 6. Motsvarandebedömning kan göras.

Karlstads universitet

Karlstad universitet är ett av landets yngsta universitet. Här erbjuds ett flertal utbildningsprogram, både på grund- och avancerad nivå. Karlstads universitet vill bidra till såväl internationell som regional och personlig kunskapsutveckling. Genom öppenhet, nytänkande och mångvetenskap har de etablerat sig...


Läs mer om Karlstads universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Karlstads universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Jämställdhet för vem? Intersektionella perspektiv på politik och praktik

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön