Sök utbildning 👉
Fristående kurser (avancerad nivå)

Klimatanpassning och riskreducering

Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Distans

Klimatanpassning och riskreducering

Kursen inleder med en orientering av förväntade effekter av klimatets förändringar på global och nationell nivå, samt en översikt av aktuella processer ute i det svenska samhället inom området. Centrala teoretiska begrepp som integrerar det normalt mer kortsiktiga riskreducerande perspektivet med det mer långsiktiga klimatanpassningsperspektivet studeras. Vägledningar och verktyg, tillgängliga på nationell och internationell nivå, inom området studeras och tillämpas inom ramen för ett större eget arbete.Kursen, som ingår i masterprogrammet Riskhantering i samhället, går på halvfart och distans med en inledande och en avslutande dag förlagd till campus på Karlstads universitet (obligatorisk närvaro).

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Distans
  • Distans

Förkunskaper

RHAD21 Hantering av naturkatastrofer 1, 7,5 hp och RHAD31 Hantering av naturkatastrofer 2, 7,5 hp. Motsvarandebedömning kan göras.
Karlstads universitet

Karlstad universitet är ett av landets yngsta universitet. Här erbjuds ett flertal utbildningsprogram, både på grund- och avancerad nivå. Karlstads universitet vill bidra till såväl internationell som regional och personlig kunskapsutveckling. Genom öppenhet, nytänkande och mångvetenskap har de etablerat sig...

Läs mer om Karlstads universitet och visa alla utbildningar

Highlights