Kulturarvet: transnationella perspektiv

Karlstads universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Karlstad
7.5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Karlstad

Kulturarvet: transnationella perspektiv

I kursen identifieras ett urval av det materiella och immateriella kulturarvets yttringar inom den egna kultursfären. De bärande komponenterna i kulturarvspraktiken analyseras genom transnationella jämförelser. Detta sker genom samarbete med läromiljöer med motsvarande inriktning inom andra kulturkretsar, såväl med hjälp av digitala kommunikationsverktyg som genom en gemensam närträff vid ett av de samverkande lärosätena. Särskilt vikt i studier av kulturarv läggs vid konfliktytor mellan tradition/nyskapande, nationalism/kolonialism/internationalism, krig/fred samt genus- och miljöfrågor. Kursen är praktiskt inriktad genom att fokusera på internationell interaktivitet mellan studenterna. Studenterna får övning i att presentera papers och diskussionsinlägg skriftligt och muntligt till varandra i kursen, men också för studentgrupper på andra lärosäten utanför Sveriges gränser. Praktiska övningar i att använda film som en del av egna presentationer kring kulturarvstemat förekommer.

Förkunskaper

90 hp varav minst 30 hp på G2F-nivå eller högre inom något av följande huvudområden: historia, idéhistoria, kulturstudier, religion, statsvetenskap, samhällskunskap, etnologi, arkeologi, sociologi, kulturgeografi. Gymnasiets Engelska kurs 6. Motsvarandebedömning kan göras.

Karlstads universitet

Karlstad universitet är ett av landets yngsta universitet. Här erbjuds ett flertal utbildningsprogram, både på grund- och avancerad nivå. Karlstads universitet vill bidra till såväl internationell som regional och personlig kunskapsutveckling. Genom öppenhet, nytänkande och mångvetenskap har de etablerat sig...


Läs mer om Karlstads universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Karlstads universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Kulturarvet: transnationella perspektiv

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön