Sök utbildning 👉
Fristående kurser (grundnivå)

Män och maskuliniteter

Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-10-15
Utbildningsform
Distans
Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-10-15
Utbildningsform
Distans

Män och maskuliniteter

Kursens syfte är att ge en introduktion till manlighetsforskning och genusvetenskaplig forskning om män och manligheter. Därtill introduceras manlighetsforskningens utveckling, dess roll och position inom genusvetenskap samt teorier om män och manligheter, som har utvecklats i den genusvetenskapliga kunskapsproduktionen. Dessa aspekter kontextualiseras genom genusvetenskapliga analyser av män och manligheter i olika sociala, teknologiska och historiska sammanhang. Mäns och manligheters roll i samhällsutvecklingen utforskas därvid i ett internationellt perspektiv genom en jämförelse av olika kulturella kontexter. Kursen ger en inblick i hur män och manligheter kan förstås och utforskas bortom vanliga vardagsuppfattningar om vad en man är.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Vår 2025

  • Distans
  • Distans
  • Sista ansökan: 2024-10-15

Förkunskaper

15 hp inom ett samhällsvetenskapligt, humanistiskt, pedagogiskt eller hälsovetenskapligt ämne. Motsvarandebedömning kan göras.
Karlstads universitet

Karlstad universitet är ett av landets yngsta universitet. Här erbjuds ett flertal utbildningsprogram, både på grund- och avancerad nivå. Karlstads universitet vill bidra till såväl internationell som regional och personlig kunskapsutveckling. Genom öppenhet, nytänkande och mångvetenskap har de etablerat sig...

Läs mer om Karlstads universitet och visa alla utbildningar

Highlights