Masterprogram i socialt arbete

Karlstads universitet
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Distans
120 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2024 - Distans

Masterprogram i socialt arbete

Masterprogrammet i socialt arbete syftar till att förbereda studenten för att självständigt analysera och utveckla socialt arbete för att öka kompetensen för mer kvalificerade arbetsuppgifter i ett praktikområde. Masterprogrammet ger en möjlighet till professionell kompetensutveckling tillika fördjupning inom olika områden av socialt arbete, till exempel arbete med barn, ungdomar och familj; missbruk; äldre; kön och våld samt migration. Studenten fördjupar sig inom kvantitativa och kvalitativa forskningsmetoder. Självständig kritisk analys och värderingsförmåga betonas i studierna samt självständighet i planering, genomförande och redovisning av ett i ämnet teoretiskt och metodologiskt välförankrat vetenskapligt självständigt arbete. Masterprogrammet i socialt arbete ger också en grund för studenter som vill fortsätta sina studier på forskarnivå. Fria sökord:

Förkunskaper

Kandidatexamen på grundnivå omfattande minst 180 högskolepoäng varav 90 högskolepoäng i socialt arbete inklusive ett självständigt arbete omfattande minst 15 högskolepoäng eller motsvarande utbildning.Gymnasiets svenska kurs 3 eller B och gymnasiets engelska kurs 6 eller A eller motsvarande.

Examen & Intyg

Masterexamen

Karlstads universitet

Karlstad universitet är ett av landets yngsta universitet. Här erbjuds ett flertal utbildningsprogram, både på grund- och avancerad nivå. Karlstads universitet vill bidra till såväl internationell som regional och personlig kunskapsutveckling. Genom öppenhet, nytänkande och mångvetenskap har de etablerat sig...


Läs mer om Karlstads universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Karlstads universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Masterprogram i socialt arbete

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön