Material i industriella tillämpningar

Karlstads universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Karlstad
7.5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Karlstad

Material i industriella tillämpningar

För ingenjörer som arbetar med utveckling och tillverkning av nya produkter är en gedigen kunskap om kommersiellt tillgängliga material av stort värde. I den här kursen får du möjlighet att fördjupa dina kunskaper om stål, gjutjärn, lättmetaller, kopparlegeringar, keramiska material och kompositer. För varje grupp behandlas mikrostruktur, egenskaper, användningsområden samt värmebehandlingar och andra processer som påverkar materialens egenskaper. Du får även träning i att hitta och förstå produktinformation från olika materialleverantörer.

Förkunskaper

Registrerad på termodynamik 7,5 hp, materialteknik 7,5 hp och hållfasthetslära 7,5 hp.Gymnasiets Engelska kurs 6. Motsvarandebedömning kan göras.

Karlstads universitet

Karlstad universitet är ett av landets yngsta universitet. Här erbjuds ett flertal utbildningsprogram, både på grund- och avancerad nivå. Karlstads universitet vill bidra till såväl internationell som regional och personlig kunskapsutveckling. Genom öppenhet, nytänkande och mångvetenskap har de etablerat sig...


Läs mer om Karlstads universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Karlstads universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Material i industriella tillämpningar

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön