Sök utbildning 👉
Fristående kurser (grundnivå)

Miljö, risk och hållbar utveckling

Karlstads universitet, i Karlstad
Längd
15 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-10-15
Utbildningsform
Klassrum
Längd
15 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-10-15
Utbildningsform
Klassrum

Miljö, risk och hållbar utveckling

Kursen behandlar det komplexa förhållandet mellan samhällets olika mål inom områdena miljö, risk och utveckling i lokala, nationella och internationella sammanhang. Studenterna får introduktion till aktuella teorier, ideologier och debatt på området, och får träna på att kritiskt reflektera över och värdera dessa. Genom konkreta exempel belyses synergier, utmaningar och konflikter mellan miljö-, risk- och utvecklingsmål i olika sammanhang. Kursen utvecklar studenternas vetenskapliga förmåga, då studenten ska kunna definiera ett forskningsproblem med forskningsfrågor, samla, bearbeta och analysera material och producera en vetenskaplig text.Undervisningen på kursen sker på campus i form av föreläsningar, seminarier och övningar. I kursen ingår ett självständigt arbete på ett miljövetenskapligt tema. Undervisningen ges på svenska eller engelska.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Vår 2025

  • Klassrum
  • Karlstad
  • Sista ansökan: 2024-10-15

Förkunskaper

Varit registrerad på kurserna Introduktion miljö och säkerhet 15 hp, Risk- och miljöfrågornas naturvetenskapliga grunder 15 hp, Strategier i miljö- och säkerhetsarbetet 15 hp, samt Hantering av komplexa miljörisker 15 hp, varav 50 hp godkända. Motsvarandebedömning kan göras.
Karlstads universitet

Karlstad universitet är ett av landets yngsta universitet. Här erbjuds ett flertal utbildningsprogram, både på grund- och avancerad nivå. Karlstads universitet vill bidra till såväl internationell som regional och personlig kunskapsutveckling. Genom öppenhet, nytänkande och mångvetenskap har de etablerat sig...

Läs mer om Karlstads universitet och visa alla utbildningar

Highlights