Miljöpolitik

Karlstads universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Karlstad
7.5 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Karlstad

Miljöpolitik

Kursen ger en orientering i och en fördjupning av miljöpolitik och de problem och möjligheter politiken och dess institutioner ger för att hantera miljöhoten. Kursen ger även studenten en orientering i och en fördjupning av grundläggande statsvetenskapliga begrepp med inriktning mot miljöpolitik. Kursen behandlar miljöpolitik ur både ett teoretiskt och ett empiriskt perspektiv. Miljöproblemens och miljöarbetets lokala, nationella och internationella dimensioner belyses och relateras till det politiska systemets funktionssätt. Kursen behandlar också olika ideologiska och institutionella hinder för genomförande av miljöpolitiskt förändringsarbete.Kursen avslutas med ett metodologiskt moment där en policyanalys av en miljöfråga genomförs skriftligt och presenteras muntligt på ett examinerande seminarium.Kursens undervisningsformer består av föreläsningar och obligatoriska seminarier där vissa seminarier leds av studenterna. Alla seminarier är del av examinationen. Vid seminarierna skall studenterna kunna bidra med kvalificerade analytiska kommentarer i seminariediskussionen samt kunna hålla i en seminariediskussion.

Förkunskaper

90 hp i ett samhällsvetenskapligt ämne varav minst 30 hp på G2F-nivå eller högre inklusive ett självständigt arbete om 15 hp. Gymnasiets Svenska 3, Svenska B, Svenska som andraspråk 3 eller Svenska som andraspråk B samt Engelska 6 eller Engelska A eller motsvarande.

Karlstads universitet

Karlstad universitet är ett av landets yngsta universitet. Här erbjuds ett flertal utbildningsprogram, både på grund- och avancerad nivå. Karlstads universitet vill bidra till såväl internationell som regional och personlig kunskapsutveckling. Genom öppenhet, nytänkande och mångvetenskap har de etablerat sig...


Läs mer om Karlstads universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Karlstads universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Miljöpolitik

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön