Offentlig politik och förvaltning

Karlstads universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Karlstad
7.5 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Karlstad

Offentlig politik och förvaltning

Kursen ger en orientering och en fördjupning av offentlig politik och förvaltning och de problem och möjligheter politiken och dess institutioner har inom området. Kursen ger studenten en orientering och en fördjupning kring grundläggande begrepp och fenomen inom fältet offentlig politik och förvaltning. Kursen behandlar offentlig politik och förvaltning ur både ett teoretiskt och ett empiriskt perspektiv. Offentlig politik och förvaltning diskuteras i dess lokala, nationella och internationella dimensioner och relateras till det övergripande politiska systemets funktionssätt. Kursen behandlar också olika ideologiska och institutionella hinder inom förändringsarbete/reformering av offentlig politik och förvaltning.Kursen avslutas med ett metodologiskt moment där en policyanalys genomförs skriftligt och presenteras muntligt på ett examinerande seminarium.Kursens undervisningsformer består av föreläsningar och obligatoriska seminarier där vissa seminarier leds av studenterna. Alla seminarier är del av examinationen. Vid seminarierna skall studenterna kunna bidra med kvalificerade analytiska kommentarer i seminariediskussionen samt kunna hålla i en seminariediskussion.

Förkunskaper

90 hp Statsvetenskap/Statskunskap varav minst 30 hp på G2F-nivå eller högre inklusive 15 hp examensarbete. Gymnasiets Svenska 3, Svenska B. Svenska som andraspråk 3 eller Svenska som andraspråk B samt Engelska 6 eller Engelska A eller motsvarande.

Karlstads universitet

Karlstad universitet är ett av landets yngsta universitet. Här erbjuds ett flertal utbildningsprogram, både på grund- och avancerad nivå. Karlstads universitet vill bidra till såväl internationell som regional och personlig kunskapsutveckling. Genom öppenhet, nytänkande och mångvetenskap har de etablerat sig...


Läs mer om Karlstads universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Karlstads universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Offentlig politik och förvaltning

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön