Risk- och miljöfrågorna ur ett hälsoperspektiv

Karlstads universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Karlstad
15 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Karlstad

Risk- och miljöfrågorna ur ett hälsoperspektiv

I kursen studeras miljöbetingade risker med fokus på sårbarhet ut ett folkhälsoperspektiv. En orientering av begrepp och teorier för de komplexa sambanden mellan miljö, risk och hälsa ges. I kursen belyses hälsoeffekter av miljöbetingade riskfaktorer som luft- och vattenföroreningar samt toxicitet i relation till utsatta grupper i samhället. Dynamiken mellan hälsa, säkerhet och klimat introduceras.Människors utsatthet och hälsoproblem i samband med olika katastroftillstånd belyses, exempelvis till följd av naturkatastrofer eller industriella olyckor. Ett större, individuellt, arbete om miljöbetingade hälsoaspekter, som också seminariebehandlas, ingår.

Förkunskaper

30 hp inom miljövetenskap, riskhantering, risk- och miljöstudier eller folkhälsovetenskap. Motsvarandebedömning kan göras.

Karlstads universitet

Karlstad universitet är ett av landets yngsta universitet. Här erbjuds ett flertal utbildningsprogram, både på grund- och avancerad nivå. Karlstads universitet vill bidra till såväl internationell som regional och personlig kunskapsutveckling. Genom öppenhet, nytänkande och mångvetenskap har de etablerat sig...


Läs mer om Karlstads universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Karlstads universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Risk- och miljöfrågorna ur ett hälsoperspektiv

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön