Science fiction och interkulturella möten

Karlstads universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2024 - Distans

Science fiction och interkulturella möten

"Nya planeter, främmande kulturer, utomjordingar, monster, maskiner och hybrider: science fiction kryllar av möten mellan olika kulturer. Interkulturella möten är en av SF-genrens centrala ingredienser. I denna tematiska kurs studeras interkulturella möten i SF-romaner, -noveller, -filmer och -TV-serier i ljuset av science fiction som en litterär genre. Vi undersöker också vilken roll möten med det okända spelar i kulturellt identitetsskapande.Kursen innebär studier av textbaserad och audiovisuell fiktion samt akademiska texter som handlar om denna fiktion och science fiction som genre och deltagande i seminariediskussioner, muntliga presentationer och skriftliga uppgifter."

Förkunskaper

90 hp varav minst 30 hp på G2F-nivå inom något av huvudområdena Engelska, Litteraturvetenskap eller Filmvetenskap samt Engelska 6 eller B. Motsvarandebedömning kan göras.

Karlstads universitet

Karlstad universitet är ett av landets yngsta universitet. Här erbjuds ett flertal utbildningsprogram, både på grund- och avancerad nivå. Karlstads universitet vill bidra till såväl internationell som regional och personlig kunskapsutveckling. Genom öppenhet, nytänkande och mångvetenskap har de etablerat sig...


Läs mer om Karlstads universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Karlstads universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Science fiction och interkulturella möten

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön