Skandinaviens historia

Karlstads universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2024 - Distans

Skandinaviens historia

Skandinavien är känt som en region av socialdemokratiskt präglade välfärdsstater och som vikingarnas hemland. Kursen ger en bred förståelse av Skandinaviens förflutna och lyfter fram de dramatiska skeenden som förvandlade en europeisk periferi till moderna industrinationer. Teman som kan behandlas under kursen är till exempel nedbrytande fattigdom, hårdföra envälden med kolonier i fyra världsdelar, inbördeskrig och vulkanutbrott, men också kulturmöten, vetenskap och demokratiska genombrott.Kursen behandlar svensk, norsk, dansk, finländsk och isländsk historia från vikingatiden och framåt. Kursen ger breda kunskaper gällande regionens politik, demografi, religion, ekonomi och kultur. Särskilt fokus läggs på statsbyggnad, konflikter och konfliktlösning, migration och minoriteter samt kulturell utveckling i de nordiska länderna.Kursens undervisningsformer består av föreläsningar med översikter över Skandinaviens historia samt seminarier.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet samt gymnasiets kurser Historia 1b eller 1a1 + 1a2 och Samhällskunskap 1b eller 1a1 + 1a2.Motsvarandebedömning kan göras.

Karlstads universitet

Karlstad universitet är ett av landets yngsta universitet. Här erbjuds ett flertal utbildningsprogram, både på grund- och avancerad nivå. Karlstads universitet vill bidra till såväl internationell som regional och personlig kunskapsutveckling. Genom öppenhet, nytänkande och mångvetenskap har de etablerat sig...


Läs mer om Karlstads universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Karlstads universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Skandinaviens historia

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön