Avancerad humanfysiologisk forskning

Karolinska institutet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Huddinge
7.5 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Huddinge

Avancerad humanfysiologisk forskning

Syftet med kursen är att lära sig hur man planerar för en vetenskaplig studie i en klinisk miljö. Studenten ska förstå de olika stadierna av den kliniska forskningsprocessen - från att utvärdera och välja lämpliga metoder och statistik för de avsedda frågeställningarna till etiska frågor och definiera en standard operating procedure samt designa en klinisk prövning.

Kursen använder sig av blended learning vilket inkluderar campusföreläsningar och praktiska övningar samt workshops och seminarier. I kursen ges kunskaper som är praktiskt tillämpbara och som även ingår som kursaktivitet och examination, till exempel författandet av standard operating procedures för en metod, samt att författa ett protokoll för en klinisk prövning inom humanfysiologisk forskning.

Förkunskaper

Kandidat- eller yrkesexamen om minst 180 hp inom naturvetenskap, biomedicinsk laboratorievetenskap, medicin, biologi, biomedicin, idrottsvetenskap eller fysioterapi. Dessutom krävs Engelska B/Engelska 6.

Karolinska institutet

Karolinska Institutet (KI) är ett av världens ledande medicinska universitet och Skandinaviens största centrum för medicinsk utbildning och forskning som spänner över hela det medicinska fältet, från psykologi till cell- och molekylärbiologi. Hit kommer studenter och forskare från jordens alla...


Läs mer om Karolinska institutet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Karolinska institutet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Avancerad humanfysiologisk forskning

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön