Evidensbaserad praktik i audiologi och hörselvård för barn och vuxna

Karolinska institutet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2024 - Distans

Evidensbaserad praktik i audiologi och hörselvård för barn och vuxna

Nu har du möjlighet att ändra på svaret "vi gör som vi alltid har gjort" genom en kurs som är skapad för dig som vill utveckla praktiken inom audiologi eller hörselvård.

Kursen riktar sig till dig som har kompetens inom audiologi och/eller hörselvård. Du kommer få en grund kring evidens som begrepp och hur vi bör använda evidens så den blir person- och familjecentrerad. Genom ett verksamhetsnära projektarbete kommer du som kursdeltagaren hitta brister och möjligheter i din praktik, resonera kring konkreta förutsättningar för att jobba evidensbaserat, och utveckla din förmåga att ställa kritiska frågor samt söka, granska och bedöma evidens. Kursen tar upp modeller för hur evidensbaserade metoder och rutiner implementeras i praktiken. Genom detta kan även verksamheten förbättras och anknytning till forskning förstärkas. I denna kurs ges du möjlighet att bygga din verktygslåda för att upprätthålla ett tanke- och arbetssätt som är grundat i evidens.

Förkunskaper

Minst 120 hp vilka det ska ingå en examen inom hörselvetenskap, audiologi, logopedi, psykologi, hälso- och sjukvård, specialpedagogik eller teknik. Därutöver krävs yrkeserfarenhet inom hörsel om minst 3 månader (tjänstgöringsintyg krävs). Dessutom krävs Svenska B/Svenska 3 och Engelska A/Engelska 6 med lägst betyget godkänd/E.  

Karolinska institutet

Karolinska Institutet (KI) är ett av världens ledande medicinska universitet och Skandinaviens största centrum för medicinsk utbildning och forskning som spänner över hela det medicinska fältet, från psykologi till cell- och molekylärbiologi. Hit kommer studenter och forskare från jordens alla...


Läs mer om Karolinska institutet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Karolinska institutetRecensioner

Det finns inga recensioner för Evidensbaserad praktik i audiologi och hörselvård för barn och vuxna

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön