Introduktion till social, ekonomisk och miljömässig hållbarhet och hälsa

Kursen ger en introduktion till hållbar utveckling utifrån de tre domänerna social, ekonomisk och miljömässig hållbarhet, med förståelse för hur de samverkar och skapar förutsättningar för mänsklig hälsa och välbefinnande. Ämnet diskuteras ur såväl globalt som lokalt perspektiv och inkluderar frågor som rör planetära gränser, jämlikhet och internationell rättvisa.

Vi diskuterar den omställning som behövs för ett hållbart samhälle, och vad som gjorts för att främja internationellt samarbete inklusive Agenda 2030 och de globala målen för hållbar utveckling.

Vi tar även upp psykologiska mekanismer som kan hindra respektive skapa förutsättningar för förändring och hur denna kunskap kan användas för att utforma insatser som främjar hållbar utveckling.

Innehåll och upplägg syftar till att du ska utveckla nyckelfärdigheter för att främja hållbar utveckling, såsom systemförståelse, kritiskt och etiskt tänkande, förmåga att skapa visioner och kunna reflektera över din egen roll för samhällsutvecklingen.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet

Karolinska institutet

Karolinska Institutet (KI) är ett av världens ledande medicinska universitet och Skandinaviens största centrum för medicinsk utbildning och forskning som spänner över hela det medicinska fältet, från psykologi till cell- och molekylärbiologi. Hit kommer studenter och forskare från jordens alla...


Läs mer om Karolinska institutet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Karolinska institutet



Recensioner

Det finns inga recensioner för Introduktion till social, ekonomisk och miljömässig hållbarhet och hälsa

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön